Senki sem alul öltözött vagy túlöltözött egy kis fekete ruhában.”

Karl Lagerfeld

A fekete egy határozott szín, a letisztult elegancia jelképe. A külvilág felé magabiztosságot, függetlenséget, erőt és méltóságot sugározhat viselője. A fekete mágikus szín, mint ahogy magába szívja a nap melegét úgy magába szívja viselője a környezete energiáit is.  A fekete egy egyszerű választás és mégis felmerülhet bennünk a kérdés, hogy hibázhatunk-e a fekete színnel. Az őszinte válasz; Igen.

Az egyik leggyakoribb hiba amit a nők elkövetnek az az, hogy túl közel engedik a feketét az arcukhoz.  Mivel a fekete erős kontrasztot teremt a legtöbb arcbőrrel szemben, így fokozottan megmutatkoznak ráncaink és bőrhibáink is. Ezt elkerülendő fontos, hogy maradjon helye annak az ízléses dekoltázsnak. Vagy az, hogy megtörjük a fekete monotonítását egy az arcbőrünkkel harmonizáló kiegészítővel, például egy kendővel, sállal vagy ékszerrel. Ha arcunkhoz közel viselünk feketét, akkor kiemelten fontossá válik a sminkelés minősége. A kevesebb több. Nagyon fontos, hogy a színek harmonizáljanak természetes színvilágunkkal és így lágyítsák a kontrasztot.

Divat_feket

A másik gyakori hiba amit a teltebb alkatú hölgyek előszeretettel elkövetnek az az, hogy domború idomaikat egy rossz vágású fekete darabbal próbálják elrejteni. Végzetes hiba. Bár igaz, hogy a fekete szín használata segítheti viselőjét bizonyos problémás területeket ízléses leplezésében, de nagyon sok múlik a viselt fekete darab szabásán és annak anyagán is.  Kiemelkedően fontos, hogy mindig csak is testalkatunkhoz illő darabokat válasszunk. A vastagabb és rugalmasabb anyagok jó választásnak bizonyulnak, van tartásuk. A vékony vagy áttetsző anyagok képtelenek bármit is elrejteni vagy kordában tartani, viszont a vastag, de rugalmatlan anyagok merevségük miatt kényelmetlen viseletnek bizonyulnak és könnyen azt az illúziót kelthetik,hogy viselőjük formátlan, alaktalan.  Ha vékonyabbnak akarunk tetszeni, akkor ragaszkodjunk a matt és sima szövésű darabokhoz. A fényes, bolyhos, csillám szálas anyagok ellenünk dolgoznak ilyenkor. Tehát a fekete színű ruhadarabok sem mentesülnek azon szabályok alól, melyek hangsúlyt fektetnek nem csak az adott ruhadarab vonalvezetésére, de annak anyagára is.

Ha nem tudod mit viselj, válassz feketét…

A fekete 10 előnye

#1 A fekete sosem megy ki a divatból.

#2 A fekete megy mindennel.

#3 Nyugodt szívvel felveheted ugyan azt a fekete darabot egy héten többször is más és más kiegészítőkkel és szinte biztos lehetsz benne, hogy így is változatosnak fog hatni megjelenésed.

#4 Ha okosan, vigyázva viseled fekete darabjaidat akkor azok hosszú évekig megőrzik színüket és csak ritkán kell tisztítóba vinni őket.

#5 Még a vörösbor foltja sem tudja tönkretenni a fekete színű ruhadarabokat.

#6 Karcsúsít.

#7 Egy jó szabású, viszonylag jó minőségü anyagból készült fekete ruhadarab gyarkran sokkal drágábbnak hat, mint az valójában volt.

#8 Egész évben hordhatod, és szinte bármilyen eseményre megfelelő darab lehet bármelyik fekete kedvenced.

#9 Egy fekete ruha vagy szoknya a legtökéletesebb táritás a vastag feket harisnyanadrághoz.

#10 A fekete feketével mindig biztonságos párositás.

Egy a fekete viselésével kapcsolatos tévhit, hogy a fekete darabokhoz csak fekete kiegészítő illik. Ez koránt sem igaz ilyen formában. A kiegészítőknek mindig egymással kell harmonizálniuk. Tehát egy fekete ruha vagy nadrág tökéletes kiegészítője lehet egy barna, beige vagy akár egy színes öv is. A hangsúly azon van, hogy ebben az esetben a kiegészítők társra találjanak egymásban. A kiegészítők kiválasztásánál nagyon fontos hogy azok színvilágukban és anyagukban is összhangban legyenek.

A fekete bátran párosítható élénkebb színekkel is, de ilyenkor fontos szabály, hogy ne vigyük túlzásba a színek használatát. A legbiztonságosabb módja a fekete színekkel való társításának a 60-30-10 szabály. Ez azt jelenti, hogy két egymással harmonizáló színnel dolgozunk, melyek 30 és 10 százalékban vannak jelen napi színválasztásunkban. A domináló szín pedig 60 százalékban a fekete.

Divat_feket_1

 A legjobb fekete darabok, amik minden nő ruhatárában kincset jelentenek

  • Egy pár vastag fekete harisnyanadrág azokra a napokra amikor szoknyát vagy ruhát szeretnénk felvenni, de lábainkat jobbnak látjuk elbujtatni.
  • Fekete fehérnemű, itt a lényeg igazából a funkcionalitás és nem a csábítás, vagyis egy sima melltartó ami jól tart és egy pár varrás nélküli alsó tökéletes kombináció. Remek szolgálatot tesznek ezen darabok a nemkívánatos vonalak elkerülése érdekében.
  • Sima fekete felsők, egyszerü szabásvonal, rugalmas anyag. Télen nagyszerüek aláöltözni és melegebb napokon egy letiszult egyszerü párositás részei lehetnek.
  • Egy kis fekete ruha
  • Egy gombsoros fekete blézer. Ennél a darabnál kiemelten fontos, hogy vonalvezetése tökéletesen illeszkedjen formánkkal.  Ez egy időt álló, klasszikus darab,megéri a befektetést.
  • Egy jó szabású fekete szoknya vagy nadrág.