Nagy általánosságban minden nő magára ismer az alap testalkat típusok valamelyikében. Igaz előfordul, hogy valaki úgy találja ő két testalkat kombinációja.  Fontos tudni, hogy a nő alakja sokat változhat élete során.

Egy fiatal nő lehet „Homokóra” alkatú majd szülés után találhatja úgy, hogy csípője szélesebb lett, mellei veszítettek gömbölydedségükből és talán méretükből is. Ezért mint ’Körte’ definiálja magát a későbbiekben, de talál olyan ötleteket a ‘Homokóra’ alkat számára készített listákon melyeket bátran hasznosíthat. Egy „Alma” alkatú hölgy szülés után könnyen érezheti úgy, hogy bizonyos divat trükkök melyek a „Homokóra” alkatnak kedveznek neki is előnyér válnak, ha ügyesen alkalmazza azokat. Egy fiatalon „Atletikus” alkatú nő lehet, hogy a hormonális változások után valamivel erősebb lesz bizonyos területeken és így teste felső vagy alsó részét kell hangsúlyoznia majd ahhoz, hogy vizuális egyensúlyt teremtsen. Az „Oszlop” és a „Petit” alkatúak egyaránt sikeresen alkalmazhatják azokat a trükköket, melyek segítenek nekik egy formásabb alak és a magasság illúzióját megteremteni. Minden nő számára fontos, hogy ismerje alkatát és elfogulatlanul tisztában legyen erős és gyenge pontjaival. Kellő mértéktartással és egy kis rafinériával könnyedén elterelhetjük a figyelmet előnytelen pontjainkról és ráirányíthatjuk azt az előnyösekre.

shapes

Az „Alma” alkat jellegzetességei: A mellbőség nagyobb, mint a csípő bőség, a vállak és a derék szélesebbek.

Tanácsok az „Alma” alkat számára: Mivel az ‘Alma’ alkat alapvető kihívása abban rejlik, hogy felső testeerősebb, így azon kell igyekezniük, hogy ezt egyensúlyba hozzuk testük többi részével. A monochrome (egyszínű) öltözködés előnytelen az alma alkatúak számára mivel könnyen elveszítik tőle formájukat. Tanácsos kerülniük mindent, ami erősíti felső testüket. Bármilyen felső, ami horizontálisan csíkos, flitteres, nagy nyomtatott minták tarkítják, fényes vagy bolyhos anyagból készült, illetve szorosan testhez simuló szabása van előnytelen. Az alma alkat számára előnyös lehet minden, ami a csípőt és a test alsó részét erősíti. Ahhoz, hogy az erős vállakat és a nagyobb melleket egyensúlyba hozzuk egy keskenyebb csípővel és lapos fenékkel használhatunk nagyobb nyomtatott mintákat, horizontális csíkokat, világosabb színeket a szoknyák és nadrágok választásánál. Fontos, hogy vizuálisan nyújtsuk a felső testet, figyeljünk a dekoltázsra. Egy sima V- kivágású felső minidig nyerő.  Fontos, hogy a felső mindig takarja a teljes torzót és lehetőség szerint ne erősítse a karokat. A blézerek szimpla gombsorosak legyenek. Kerüljük a magasan záródó felsőket, garbókat. Igyekezzünk elterelni a figyelmet a hasi tájékról, erre tökéletesek a magasabb derekú, egyenes szabású, oldalt cipzáras szövetnadrágok. A szoknyák kiválasztásánál ragaszkodjunk az A-vonalú darabokhoz, melyek lehetőség szerint végződjenek térd felett vagy érjenek földig. Mivel az Alma alkatú nők többsége erős melleben, így kiemelkedően fontos szerepet kap a megfelelő melltartó, és a shape wear (alak formázó), vagyis a varrás nélküli magas derekú alsóneműk vagy a body, melyek képesek akár centiméterekkel is csökkenteni a derékbőséget.

Eszter_be

A „Körte” alkat jellegzetességei: A csípő szélesebb, mint a vállak és a mellbőség.

Tanácsok a „Körte” alkat számára: A ‘Körte’ alkat erős csípőben. Ezt igyekszünk ellensúlyozni azzal, hogy a felsőtestet kihangsúlyozzuk nagyobb nyomtatott mintákkal, horizontális csíkokkal vagy világosabb színekkel. A ’Körte’ alkat számára tökéletes alapot jelenthet egy jó push-up vagy T-shirt melltartó mely szivaccsal vagy szilikon töméssel segít definiálni a dekoltázst. Mivel karjai gyakran vékonyak és vállaik keskenyek, így szinte bármilyen szabású felsőt viselhetnek magabiztosan. Egy ’Körte’ bátran választhat fényes vagy bolyhos anyagból készült felsőket is. Fontos viszont, hogy kerüljenek mindent, ami csípőjüket erősíti, úgymint a szorosan testhez simuló nadrágok és szoknyák. A szoknyák választásánál egy jó szabású A-vonalú darab tökéletes lehet. A nadrágok kiválasztásánál fontos, hogy szabásuk egyszerű és letisztult legyen elkerülve, hogy optikailag erősítsék a csípőt és a feneket. Kerülendő a csípő nadrág, a széles öv, valamint a farzsebre hímzett minták, illetve minden olyan nadrág mely szabásánál fogva rövidíti a lábakat. A körte forma rendkívül nőies, számukra a ruhák a legelőnyösebbek, főleg az A-vonalú és derékban húzott darabok, melyek lágyan esnek a csípőre, mintegy takarva azt. A ruhák választásánál figyeljünk azok mintájára, fontos, hogy kerüljük a nagy nyomtatott mintákat, főleg a csípőn és a combokon.

Divat

Még több cikk a DIVATRÓL

A „Homokóra” alkat jellegzetességei: A vállszélesség és a csípő bőség között tökéletes egyensúly van, a derék vékony.

Tanácsok a „Homokóra” alkat számára: A ’Homokóra’ alkat minden nő álma, közepesen nagy mellek, vékony derék és a mellbőséggel teljes harmóniában álló csípőméret.  Fontos, hogy ezt a természetes egyensúlyt megtartsuk. Kerülendő bármely testrész kihangsúlyozása, bár a vékony derekukat egy startégiailag jól választott övvel bátran kiemelhetik.  A homokóra alkatú nők magabiztossággal viselhetnek monochrome öltözetet ügyesen választott kiegészítőkkel. Szinte bármi jól állhat nekik amíg az a vizuális harmóniát támogatja. Mivel a homokóra cici és popó így fontos a megfelelő fehérnemű használata, shapewear ajánlott. Jól áll nekik minden V-nyakú felső, kardigán, pulóver, ami a dekoltázsra helyezi a hangsúlyt és egy csodás vertikális vonalat hoz létre, így tökéletes egyensúlyban tartja a testet.  A blézerek és kabátok választásánál maradjunk az egysoros, klasszikus gombolásnál. Egy jó szabású ballonkabát övvel ideális lehet a ’Homokóra’ alkat számára. Bár derekuk vékony, de a derék tájék rövid, így mindig fordítsanak figyelmet arra, hogy a választott felsők, jól illeszkedjenek mellben és derékban. A ’Homokóra’ alkat számára minden, ami karcsúsított jó választás lehet. A ruhák kiválasztásánál is fontos a derék hangsúlyozása. Jól állhatnak nekik a szűkebb fazonú szoknyák, melyek követeik a csípőt és a combok vonalát. A nadrágok esetében előnyös olyan klasszikus darabokat választaniuk melyek anyaga nem merev. Ez igaz a farmernadrágokra is. A vékony derék és szélesebb csípő kombinációja megnehezítheti a nadrág vásárlást, így különösen fontos, hogy olyan darabokat válasszanak melyek tökéletesen követik formájukat.

 Az „Atletikus” alkat jellegzetességei: A mellbőség, a csípő és derék között nincs nagy különbség. Általában 170 cm feletti magassággal párosuló vékony testalkat, a felsőtesthez képest a lábak hosszabbak.

 Tanácsok az „Atletikus” alkat számára: Az atletikus alkattal asszociálhatjuk a cat-walk modelleket, magasak és vékonyak. Ezért bármi, amitől magasabbnak vagy vékonyabbnak látszanak ellenük dolgozik. Az ’Atletikus’ alkat számára fontos, hogy olyan darabokat válasszon. ami formát adnak neki. Szerencsések, mivel a spagetti pántos és pánt nélküli felsők és ruhák nekik állnak a legjobban. Kisebb és nagyobb nyomtatott és kevert minták, horizontális csíkok, hímzett díszítések, bármi jöhet.  A V-nyak helyett a kerek nyakú felsők sokkal előnyösebb választásnak bizonyulnak. Sokat dobhat megjelenésükön egy-egy jól választott kiegészítő, úgy, mint a nagyobb, súlyosabb nyakláncok, melyek a figyelmet a test középpontjára irányítják. Előnyös számukra minden, ami karcsúsított, de nem tapad szorosan a testhez. A háromnegyedes ballonkabátok tökéletesek számukra, mivel magasságuk miatt egyensúlyt teremtenek és lehetőséget adnak arra, hogy megmutathassák formás lábaikat. Fontos, hogy a kabát anyaga könnyed és puha legyen és a hozzá tartozó öv kihangsúlyozza a derék vonalát.

Shape_1

Az „Oszlop” alkat jellegzetességei: A mellbőség, a csípő és derék között nincs nagy különbség. Általában 170 cm alatti magassággal párosuló robusztusabb testalkat, a felsőtesthez képest a lábak rövidebbek.

Tanácsok az „Oszlop” alkat számára: Az ’Oszlop’ alkat számára fontos, hogy az általa viselt darabok könnyedek legyenek és segítsék őket a forma teremtésben. Minden, amitől alacsonyabbnak vagy robusztusabbnak látszanak ellenjavallt számukra.  Minden feminin puha, könnyed anyag előnyös lehet. A minták választásánál az apró és közepes nyomtatott minták a legelőnyösebbek. Kerülendők a horizontális csíkok, de a keresztben vagy vertikálisan csíkos darabok segíthetnek nem csak formát teremteni, de vizuálisan nyújtanak is. A nadrágok választásánál mindig kerüljük a merev anyagokat és azokat a szabásokat, amik túl szorosan követik a test vonalát. Előnyős számukra minden olyan szoknya mely lefelé bővül és anyaga lágy esésű. A magas sarkú cipők pedig optikailag nyújtják a lábakat.

 A „Petit” alkat jellegzetességei: A mellbőség, a csípő és derék között nincs nagy különbség. Általában 160 cm alatti magassággal párosuló, vékony testalkat. A ‘Petit’ szó valójában nem feltétlenül jelent vékony csontú törékeny alkatot. A 160 cm alatti testmagasság, valamint a testtájak mérési eredménye közötti minimális eltérés párosulhat teltebb idomokkal is.

 Tanácsok a „Petit” alkat számára: A petit alkat legnagyobb kihívása a magassága, illetve annak hiánya. Igy egyértelmű, hogy bármi, amitől alacsonyabbnak tűnhetnek ellenjavallt, mint például: nehéz kötött pulóverek, csípő nadrágok és szoknyák, földig érő hosszú ruhák és szoknyák, lapos talpú cipők. A petit alkat számára minden jó választás lehet, ami az extra centiméterek illúzióját kelti, valamit segít a forma teremtést. Fontos, hogy figyelembe vegyék testük arányait, a választott darabok kövessék alakjuk természetes formáját megőrizve így annak finom egyensúlyát. A magas sarkú cipők nem csak a nyújtják a lábakat de egyben a magasság illúzióját is keltik.