Egy nagyon kedves ismerősöm nagyija receptje alapján készült ez a remek kalács. Kicsit talán az EB-n szereplő magyarok számára is!

Hozzávalók: 70 dkg liszt 4 dl tej 1 púpozott kanál kristálycukor 1 élesztő, só, étolaj a kidolgozáshoz – összegyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát kétfele vesszük, az egyik felét piros ételfestékkel átgyúrjuk, a másik felet újra megfelezzük, egyik maradt fehér a másikba zöld ételfestéket gyúrunk.

Dinnye_kalacs_1

20 percig kelesztjük, majd a pirosat kinyújtjuk, belenyomkodjuk a mazsolát és szorosan feltekerjük, aztán a fehéret kinyújtjuk, és a pirosat belecsomagoljuk /mindenhol összenyomkodjuk/ aztán a zöldet ugyanígy megcsináljuk.

Dinnye_kalacs_2

15 perc kelesztés után vízzel lekenjük és előmelegített sütőben 170 fokon, 40-45 percig sütjük.

Dinnye_kalacs_3

És a végeredmény! :-)