Tejszínes sárgabarack krémleves

Hozzávalók: 1 kg sárgabarack cukor ízlés szerint 1 tasak vaníliás cukor 2 dl főzőtejszín 1 ek vaníliás pudingpor.

Barack_leves

Tejszínes sárgabarack krémleves

Elkészítés: A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje. Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. ezért elegendő volt ennyi bele.) Amint felfő, mixerrel pürésítjük. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk, és hagyjuk felforrni. Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Túrós és meggyes rétes leveles tésztából

Hozzávalók: 2 -2 rúdhoz: 1 csomag leveles tészta.

Túrós töltelék: – Fél kg túró – 15 dkg porcukor – 1 csomag vaníliás cukor – 2 tojás – Ízlés szerint reszelt citromhéj és mazsola.

rétes_1

Túrós és meggyes rétes leveles tésztából

Meggyes töltelék: – 15 dkg zsemlemorzsát kevés olajon megpirítunk – Fél kg meggy – 20 dkg cukor – Ízlés szerint fahéj

Elkészítés: A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk 4 csíkot vágtam belőle 8-10 cm szélesre. A csíkok hosszát és szélességét a tepsi mérete határozta meg. Én egy nagy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral ebbe helyeztem el a tésztát. A kikevert tölteléket kétfelé osztottam, a meggyes alá morzsát szórtam A maradék tésztát össze gyúrtam és tészta rácsozóval mintáztam. Lefedtem vele a réteseket. Oldalukat jól összenyomkodtam kézzel. Előmelegített sütőben sütöttem 180 fokon, míg szépen elkezdtek pirulni. Porcukorral megszórva találtam.

Jó étvágyat hozzá!