Virsli pörkölt cukorborsóval, tarhonyával és káposztasaláta

Pörkölt:

Kevés olajon dinszteljük a hagymát. Ha elkezd pirulni, akkor, tesszük bele a paprikát, felkarikázott virslit és a cukorborsót, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ételízesítőt teszünk hozzá és kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Rizs

Tarhonyát kevés olajon megpiríjuk, felöntjük, vízzel kevés sót teszünk bele és sűrű kevergetés mellett készre főzzük.

 

Pillekönnyű túrógombóc

– 50 dkg túró

– 2 tojás

– 2 evőkanál búzadara, – 2 evőkanál zsemlemorzsa, – kevés cukor, – csipet só,

Desszert

Morzsához :

– olaj

– zsemlemorzsa

A túrót villával összetörjük, hozzá adjuk a többi hozzávalót, de a tojásnak csak a sárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük fel és óvatosan fakanállal adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz. Gombócokat formázunk, mindegyik közepébe 1-1 szem eperrel. Forró enyhén sós vízbe tesszük őket. Miután feljöttek a víz tetejére, onnantól számítva még kb 5 percig főzzük. A pirított morzsába forgatjuk és még melegen tálaljuk.