Kisgyermekként biztosan mindenkinek ott volt az asztalán ez a kedves, kellemes sütemény. Háziasszonyunk Dobai Kitti most a Néger Kocka receptjét osztja meg velünk. Isteni hétvégi sütemény a vasárnapi asztalra! 🙂

Tésztához:

4 tojássárgája, 10 dkg rámamargarin, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 2 dkg kakaó, 1 csomag sütőpor

Tetejére: 4 tojásfehérje, 25 dkg cukor, kis citromlé

Mázhoz:

3 evőkanál cukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál víz, 7 dkg rámamargarin

Suti

Néger kocka újratöltve

Elkészítése:

A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tejet hozzáadjuk a habos krémhez, elkeverjük, majd belekerülnek a poranyagok is. Habosra keverjük az egészet és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. Forró sütőben sütjük 25- 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Amíg sül, addig a cukrot és a tojásfehérjét a citromlével gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, rákenjük a főtt habot, és visszatesszük a sütőbe száradni, de már csak takaréklángon. Addig hagyjuk a sütőben, amíg a teteje megszikkad egy kicsit. Ez kb. 10 perc alatt érhető el. Amikor már kemény a teteje, akkor kivesszük és rákenjük a mázt. Amit, úgy készítünk, hogy a cukrot, a kakaóport és a vizet összekeverjük és felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint és azonnal a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, kis kockákra szeleteljük és már tálalható is. tetejére szórtam vágott diót és fehér csoki forgácsot.