Jöjjön velünk színházba!

KÜLÖNLEGES TEHETSÉGEK : EDITH ÉS MARLENE

Mi a közös Edith Piaf-ban és Marlene Dietrich-ben? A sorsuk majdnem azonos… Két nagyon tehetséges, ambiciózus emberről beszélünk, akik – bár természetesen mélységeket és magasságokat éltek meg a szerelemben is – szinte csak a hivatásuknak éltek. Riválisok voltak? Egyesek szerint igen. Bár Marlene későn kezdett énekelni és hollywoodi sztár volt, míg Edith csodálatos énekesnő, zeneszerző és – talán kevesen tudják – költő is volt.

Pataki Éva zenés darabját Mészáros Márta rendezte, a főszerepeket Nagy-Kálózy Eszter és Botos Éva játsszák. A darabban felcsendülnek jól ismert dallamok is (Piaf sanzonok és Marlene dalai is: A Kék Angyal, Lili Marlene, stb.) – mindannyiunk nagy örömére.

editesmarlenekep

 

Érdekesség, hogy a darab ősbemutatóját szintén Mészáros Márta rendezte 25 éve. Akkor Kútvölgyi Erzsébet és Hernádi Judit játszották a címszerepeket.

Idén már csak november 19-én Budapesten és december 8-án Lajosmizsén láthatjuk a darabot.

ÉS MOST A JÁTÉK!

Az alábbi három kérdésre várjuk a választ 2017. november 30-ig az alkotonok@alkotonok.hu email címre. A helyes választ beküldők között 2 db jegyet sorsolunk ki a lajosmizsei előadásra.

KÉRDÉSEINK:

1./ Milyen jellegű darabról van szó?

2./ Kik a főszereplők?

3./ Ki rendezte a darabot?