Háziasszonyunk a minap ezzel a felkiáltással érkezett a szerkesztőségbe: Ha már itt a szilva szezon, süssünk szilvás pitét. Hát süssünk mondtam én is. Mire Kitti az alábbi receptet és képet tette elém, ezt most közreadom és hozzáteszem, aki kipróbálja nem bánja meg!

Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg liszt 8 dkg margarin 2 ek. tejföl 2 ek. cukor 2 tojás sárgája fél csomag sütőpor Töltelék: szilva kb. másfél kg

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk. Pite formát sütőpapírral béleljük, a tésztát kör alakúra sodorjuk és a formába helyezzük. A tésztát megszórtam kevés búzadarával, erre jött 2 nagyobb marék darált dió.

Pite

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük. Kívülről befelé haladva körbe rakjuk. Egy evőkanál cukrot elkeverünk egy teáskanál őrölt fahéjjal és ezt a szilvára szórjuk. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon míg a tészta széle elkezd pirulni. Isteni finom ropogós tésztát kapunk.

Próbáljátok ki, nem bánjátok meg, erre a szavamat adom.