Június 13-án Massimo Bottura és a Lavazza együtt ünnepelte New York-ban az olasz séf által vezetett Osteria Francescana nevű modenai étterem első helyezését a világ 50 legjobb éttermét rangsoroló 2016. évi díjátadót követően.

A Lavazza évek óta együttműködik Massimo Botturával, és büszke erre a sikeres partnerkapcsolatra a gasztronómia világában. A három Michelin csillagos, világhírű Massimo Bottura egyike azoknak a séfeknek, akik a klasszikus kávé márka kiváló minőségét felismerve úgy döntöttek, hogy maguk is felajánlják kreatív gondolataikat a torinói cégnek.

NEW YORK, NY - JUNE 13: LAVAZZA brand ambassador and chef Massimo Bottura drinks LAVAZZA coffee at the World's 50 Best Restaurants 2016 Awards at Cipriani Wall Street on June 13, 2016 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza)

NEW YORK, NY – JUNE 13: LAVAZZA brand ambassador and chef Massimo Bottura drinks LAVAZZA coffee at the World’s 50 Best Restaurants 2016 Awards at Cipriani Wall Street on June 13, 2016 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza)

Az olasz vállalatok közül elsőként a Lavazza kezdett együttműködést világszerte ismert séfekkel. 2002-ben Ferran Adriàval kezdődött, majd olyan híres séfek követték a sort, mint az olasz Carlo Cracco, Davide Oldani és Massimo Bottura; a spanyol Albert Adrià, Oriol Castro és Ricard Camarena; valamint a francia Richard Toix, Simone Zanoni és Denny Imbroisi. A hagyomány tisztelete, a kísérletezés, az intuíció és a minőség – csupán néhány jellemző a napjaink legjobb olasz és külföldi séfjeinek közös tulajdonságai közül. A Lavazza a tökéletesség és kutatás iránti folyamatos elkötelezettsége teljes harmóniában van a csúcsgasztronómia világának törekvéseivel, A séfek is ugyanezt a minőségi alapanyagokra, szaktudásra és fantáziára épülő kreatív munkamódszert követik ételeik megalkotásakor. A három Michelin csillagos Massimo Bottura hasonló értékeket vall, mint az olasz Lavazza, hiszen mindkettőjüket a kreativitás, a magas szintű szaktudás, a szenvedély és az eltökéltség vezeti a konyhaművészetben.

NEW YORK, NY - JUNE 13: LAVAZZA brand ambassador and chef Massimo Bottura (L) accepts his #1 Best Restaurant Award with Group Managing Director at William Reed Charles Reed at the World's 50 Best Restaurants 2016 Awards at Cipriani Wall Street on June 13, 2016 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza)

NEW YORK, NY – JUNE 13: LAVAZZA brand ambassador and chef Massimo Bottura (L) accepts his #1 Best Restaurant Award with Group Managing Director at William Reed Charles Reed at the World’s 50 Best Restaurants 2016 Awards at Cipriani Wall Street on June 13, 2016 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Lavazza)

Bottura alkotásai közül a Lavazza közreműködésével jött létre a klasszikus olasz tiramisu játékos újraértelmezése, az „It’s Just a Dessert”, valamint a 2012-es Salone del Gusto alkalmával bemutatott „Come to Italy with me, Vieni in Italia con me”, amely a vacsorát lezáró kávé hagyományos koncepcióját megkérdőjelezve játszik a vendégek előzetes várakozásaival!

A Lavazza több fontos gasztronómiai rendezvény – köztük a spanyolországi Lo Mejor de la Gastronomia, az olaszországi Identità Golose és a franciaországi Festival Off (Omnivore Food Festival) – hivatalos partnere.