Elismerés és dinamikus bővülés – erről szólt a 2016-os év az újHÁZ Centrum számára. Dr. Rázsóné Szórády Csilla cégvezető szerint ez méltó felvezetése a cég 2017-es, húszéves évfordulójának.

A 2016-os év a vállalat megbízhatóságának elismeréséről szólt. Amellett, hogy az újHÁZ Centrum idén immáron hatodik alkalommal nyerte el Kiváló Üzleti Márka kategóriában a Magyar Brands címet, a Business Superbrands díjat is bezsebelte. A Superbrands a világ egyik legjelentősebb márkaépítési rendszere, amely 86 országban azonos ismérvek alapján díjazza a vezető márkákat.

Az elismerések sora augusztusban folytatódott. „A”, azaz, kiváló minősítésben részesítette az Opten Kft az újHÁZ Centrumot. Az Opten 1994 óta az üzleti és jogi információs piac meghatározó szereplője, céginformációs rendszerét széles körben használják a hazai pénzintézetek, nagyvállalatok és kkv-k. A kockázati modell a minősített cégek megbízhatóságát, stabilitását jellemzi, a fizetésképtelenség bekövetkezésének esélyét vizsgálva. A díj igazolja, hogy az újHÁZ Centrum az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, akivel az együttműködésnek szinte nincs pénzügyi kockázata. „Bár számunkra a kiváló minőségű szakmai munka mellett a fizetési fegyelem is természetes, ez sajnos, főleg az építőiparban, ma nem általános. Így különösen büszkék vagyunk a minősítésre, amelyet a Magyarországon bejegyzett cégek 1%-a mondhat magáénak” – mondta Dr. Rázsóné Szórády Csilla cégvezető.

szoradycsilla2

Dr. Rázsóné Szórády Csilla

A biztos alapokat a két évtizede a folyamatos fejlődés, a töretlenül növekvő árbevétel teremti meg. A 2006-os 16 milliárdról 2016-ra a várható adatok szerint 40 milliárdra nőtt az újHÁZ Centrum árbevétele. A tavalyi évhez képest 10% feletti növekedést vár a cég vezetése, így előre láthatóan még előkelőbb helyet szerezhet a vállalat a HVG TOP 500-as árbevételi listáján is, ahol 2014 után 16 helyet javítva 2015-ben a 267. helyen állt.

Azonban nem csak a bevétel fejlődése dinamikus. 2016-ban három új telephellyel – Gyulán, Hajdúnánáson, Mosonmagyaróváron – bővült az újHÁZ Centrum hálózata, így ma már országosan közel 80 kereskedésük található. „Számos telephelyünk bővítette az elmúlt években kereskedését fürdőszobaszalonnal, bemutatóteremmel, így ma már hálózatunk egyre több tagjánál elérhető a csempe-szaniter, illetve laminált termékkör, hogy a mai trendeket követő, széles kínálattal várják a kedves érdeklődőket, otthonukat szépíteni vágyókat” – mondja Dr. Rázsóné Szórády Csilla.

Az újHÁZ Centrum szakemberei idén látogatóként vettek részt a világ legnagyobb hideg-meleg burkolati szakkiállításán, a Bolognában megrendezett Cersaie-on is, biztosítva, hogy a legfrissebb trendeket találhassák meg üzleteikben a vásárlók. „Az építőipar legjelentősebb magyarországi kiállításán, a Construmán kiállítóként jelentünk meg, nagy örömmel tapasztaltuk, hogy az újHÁZ Centrumé volt a legnagyobb és legtöbb érdeklődőt vonzó stand” – teszi hozzá a cég vezetője.

A megnövekedett kereslet és az egyre szélesedő választék nagyobb munkaerőigényt is jelent, így számottevően bővült a telephelyek munkavállalói létszáma is. Új értékesítők csatlakoztak a csapathoz – elsősorban a csempe-szaniter szakterületre –, emellett raktárosok, adminisztrációs munkatársak felvétele vált szükségessé. A telephelyeket összefogó központi szervezet is bővül a feladatokkal, évről évre egyre nagyobb csapat dolgozik a tagvállalatok közös sikeréért

Az újHÁZ Centrum 2017-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, az idei elismerések méltóképpen vezetik fel a folyamatosan fejlődő, az építőanyag-kereskedelmi piacon meghatározó szerepet betöltő vállalkozás jubileumi évét.