Ruediger Dahlke – ma is élő orvos, pszichoterapeuta, természetgyógyász szerint a horkolás azokat az embereket érinti, akik keveset foglalkoznak a tudattalannal. Tudjuk, hogy a tudattalan olyan terület, amikor bizonyos jelenség, állapot vagy folyamat nem tudatosodik, de mégis hat a tudatos lényünkre, folyamatainkra.

Tehát egyes emberek nappal nem foglalkoznak a tudattalannal, s ilyenkor éjszaka, amikor nem tudatos a világ, „kipakolnak” az ellazulás által. Nagy munka zajlik ilyenkor a belső ellenállás miatt. Általában „adok – kapok” játék zajlik a harmónia megteremtése érdekében. Ha valaki figyelmesen hallgatja, akkor lehet hallani, hogy egyirányú-e a hangzavar, vagyis csak belégzéskor, vagy csak kilégzéskor erős a hangorkán. A horkolás oka lehet a problémás környezet, vagy, hogy az illető szeretne éjszaka egyedül maradni, kilégzéssel távol tartani, ellökni a társat. Amennyiben belégzéskor jelentkezik az erős hang, akkor a társunkat szeretnék magunkhoz közelebb tudni.

Tehát a horkolás jelzi, hogy nem tudunk harmonikus párbeszédet folytatni a világgal, képtelenek vagyunk napközben hangadóvá válni, a kemény stílus éjszaka mutatja meg magát, amely csökkenti az életérzést-életidőt. A horkolóknál lerövidül az élethossz, mivel sokszor kapcsolódik apnoés tünetekkel (Az alvási apnoe egy potenciálisan súlyos alvászavar, mely során a légzés, alvás közben időről-időre abbamarad, majd újra elindul. Az “apnoe” egy görög szó, ami azt jelenti “légvétel nélküli” – a szerk.). Az alvási apnoé szindrómában kialakuló légzéskimaradások végét egy jellemző jelenség, az úgynevezett horkantás jelzi. Ilyenkor az alvó ember összetapadt garatizmai hirtelen megnyílnak és nagy mennyiségű levegő áramlik a légutakba. A légzéskimaradás következtében fellépő „fulladásoknak” minden esetben az idegrendszer vet véget, amikor az agyunk néhány másodpercre otthagyja az alvást a levegővételért. Félelmetes hallgatni egy ilyen apnoéban szenvedő társat.

Horkolás_be

A horkoló személynek érdemes elgondolkodni, hogy a nap világos szakaszában találja meg  az oldottabb szinteket, formákat a hatalom gyakorlására, adjon hangot a kívánságainak. Legyen nyitottabb a környezetével! Az ilyen problémával küszködők önmaguk nem ismerik fel ez irányú hiányosságaikat. Mindenképpen segítségre van szükségük. Hivatalosan a horkolás gátló műtétek, gépek segítenek. Mindezek természetellenes eljárások.

Amennyiben bárki könnyed módszerekkel szeretne javítani a hangorkánján, (kímélve a társát), tapasztalatból szeretném javasolni, hogy keressenek meg egy homeopata szakembert, mivel ez a módszer az, ami kinyitja a tudattalant úgy, hogy a páciensnek nem megerőltető, s a horkolásban észrevehető, hosszú távú javulást eredményez.

Gyógynövényekkel javítható a horkolás – ebből nincs tapasztalatom – a „tolvajok olajával”, kell gargarizálni. Általában egy evőkanál illóolaj elég mindegyikből.

1 evőkanál eukalyptus illóolaj,
1 evőkanál rozmaring illóolaj,
1 evőkanál fahéj illóolaj,
1 evőkanál szegfűszeg illóolaj
1 evőkanál citrom illóolaj

50 ml-es üvegben olíva, mandula, vagy szezámolajjal töltse fel a maradék helyet!

 

Gombkötő Gizella

06709476800

06309580494
ggizella53@gmail.com