Az állatövben egymással szemben álló napjegyek általában vagy jól kiegészítik egymást, vagy feszült ellentét alakul ki köztük. A feszültségek leginkább abból adódhatnak, ha nem ismerjük fel időben, hogy ami belőlünk hiányzik, vagy a gyengeségünk, az megtalálható az ellentétes jegy tulajdonosában. Ha ezt a tényt képesek vagyunk felismerni és előnyként elfogadni, akkor a feszültségek, vagy akár az ellenszenv oldódik, a partnerünk, vagy ismerősünk személyében igazi kiegészítő társra találhatunk.

KOS – MÉRLEG

A döntésképtelen Mérlegnek a Kos nagyon kiegészítő párja, mert mindenben, amiben határozatlan, azt a Kos helyette egy szempillantás alatt eldönti és elintézi. A Mérleget a Kos határozott döntésre és harciasságra tanítja. Mellette a Mérleg jobban megtanul érvényesülni, és saját érdekeit figyelembe venni. A Kos elsődleges célja az azonnali győzelem, az érvényszerzés. Az óvatosság szó számára ismeretlen fogalom. A Mérleg megfontolásra és türelemre tanítja őt, megóvja a túlkapásoktól. Mérleg mellett a Kos rájön, hogy a célhoz vezető út eléréséhez nem a mindenáron alapuló győzelem, hanem a megegyezés vezet.

Ellentétek_be_1

BIKA-SKORPIÓ

A Skorpió túlfűtött szenvedélyessége és a Bika érzékisége jól kiegészítik egymást. A Bika ragaszkodó típus, nehezen tud elengedni, biztonságra vágyik, birtokolja a másikat. A Skorpió uralni akar. A túlzott ragaszkodás átmehet birtoklásba, ami előbb-utóbb kölcsönös féltékenységhez vezethet. A Bika nehezen viseli a Skorpió végletes megnyilvánulásait, ezért néha tudomásul kell vennie, hogy a Skorpiónak időnként változatosságra és egyedüllétre van szüksége. Feszültségtényező az eltérő gondolkodásmódjuk, ami igen heves vitákhoz vezet.

IKREK-NYILAS

Nagyon sok közös vonás tapasztalható a két jegy között. Mindkettőjük lételeme az állandó jövés-menés, az utazás. Ők azok, akik körbe járják a világ összes zugát és ha csak tehetik, állandóan világkörúton vannak. Általában nagyon jól megértik egymást, mert sok mindenben hasonló a felfogásuk és az érdeklődési körük. Mind a két jegy erősen szabadságszerető, de egymás függetlenségét tiszteletben tudják tartani. Mindketten forróvérűek, de a kapcsolatuk nem igazán az érzelmeken, hanem inkább a szellemiségen és barátságon alapul. Gyakran össze sem házasodnak. Míg a Nyilast a kalandvágy hajtja, az Ikreket a kíváncsiság élteti. Ezért a Nyilasnak mindig toppon kell maradnia, mert, ha az Ikrek elkezd unatkozni, könnyen arrébb áll.

RÁK-BAK

A két jegy annyira ellentétes egymáshoz viszonyítva, hogy talán pont ezért tudják jól kiegészíteni egymást. Ami az egyikből hiányzik, az benne van a másikban. A Rák nagyon érzelmi és hangulati húron pendül – a Bak viszont annyira jég-pácélba zárja érzelmeit, hogy még saját maga sem talál hozzá kulcsot. Mindent racionálisan közelít meg. Miközben a Rák érzelmi kríziseken megy keresztül a Bak rideg kisugárzásától, megnyilvánulásaival mégis képes megolvasztani a Bak jeges szívét. A Bak céltudatosságával nyugodt, biztonságos együttlétet tud biztosítani a Rák számára. Mindkettőjüket a családi érzés, kitartás jellemzi- és tartja össze.

Ellentétek_Be_2

OROSZLÁN-VÍZÖNTŐ

A két jegy nagyon jó összhangba tud egymás mellett élni mindaddig, míg a Vízöntő a bohóckodásával nem hozza az Oroszlánt megalázó helyzetbe. Vízöntő intellektuális jegy, külső ránézésre hűvösebb a magatartása, nem igazán érzelmi típus. Oroszlán a maga tüzességével kihozza belőle az érzelmeket. Az ágyban a Vízöntő extrém fantáziájával és hajmeresztő ötleteivel igen csak tűzbe tudja hozni Oroszlán párját.Addig, míg az Oroszlán tiszteletben tartva érzi magát, a Vízöntőnek sem kell nélkülöznie az Oroszlán kényeztetését. A jóságos, nagyvonalú Oroszlán értékeli a Vízöntő racionális megközelítését és eredetiségét, a Vízöntőnek pedig örömet szerez Oroszlán játékossága, nagylelkűsége. Kölcsönösen tiszteletben tartják egymás szokásait.

SZŰZ-HALAK

A két lábbal földön járó gyakorlatias és szókimondó Szűz hideg zuhanyként hamar kijózanítja ábrándozó, változékony hangulatú partnerét az álmok világából.  Mivel a Halak jegyű szülött sokáig nem akar felnőtté válni, a kijózanító „Szűz hatás” hozzásegíti őt a felnőtté váláshoz. A Halak érzelmessége, időnkénti pityergése pedig kihozza a visszafogott Szűzből a gyengédebb oldalát. Még ha az elején nehezen is tudnak összecsiszolódni, később annál jobban tudnak alkalmazkodni egymáshoz, hiszen mind a két jegy kiváló alkalmazkodási képességekkel rendelkezik.

www.carysma.hu