… tartja a mondás. De nem mindegy, hogy milyen is az én házam. Építkezéskor, felújításkor mindig felmerülnek olyan kérdések, hogy melyik márkában bízzak, mennyi pénzt szánjak rá? A minőséget, vagy az árat vegyem inkább figyelembe? Ezekről a kérdésekről és a vásárlói bizalomról beszélgetünk az újHÁZ Centrum vezetőjével, dr. Rázsóné Szórády Csillával, valamint arról, miként lehet egy nő sikeres az építőanyag-kereskedelemben.

 Ma már nem teszünk különbséget férfi és női szakmák között, mégis felkapjuk a fejünket, ha egy nő irányít egy olyan vállalatot, ami inkább a férfiak privilégiuma szokott lenni… Rácsodálkoznak Önre, ha kiderül, mivel foglalkozik?

Határozottan igen. Személyiségemből adódóan nem mondhatni, hogy egy szürke egér lennék, de ha a cégre és a betöltött pozícióra terelődik a szó, mindig az az első reakció: “De érdekes!”

Miben látja a legfőbb különbséget egy férfi és egy női vezető között?

Azt gondolom, hogy inkább emberfüggő az, hogy ki milyen vezető, nem pedig azon múlik, hogy férfi vagy nő az illető.szoradycsilla1 De ha a két nem között kellene különbséget tennem, azt mondanám, hogy inkább abban vannak eltérések, hol vannak a fókuszok. Közgazdász vagyok, kontrollerként kezdtem a pályám, így számomra is az az irányadó, ami visszaköszön a számokban és nálam is nyilvánvalóan az eredményen van a hangsúly. Az azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan, milyen körülmények között, milyen csapattal érjük el. Az elkötelezett és motivált kollégákat szeretem, fontos, hogy jó legyen a hangulat a gárdában. A férfi vezetőknél szerintem nem feltétlenül van meg ez a kettős gondolkodásmód. A karrierem során, a legtöbb férfi főnököm esetében azt tapasztaltam, hogy elsősorban stratégiában gondolkodnak, az csupán részletkérdés számukra, hogyan valósítják meg azt. Mi nők ugyanúgy képesek vagyunk stratégiát alkotni, számunkra azonban az is lényeges, hogy lássuk a megvalósítás operatív oldalát is, az eszközöket, az erőforrásokat, a határidőket és természetesen a munkaerőt is.

Hogyan indult a pályája és miért pont az építőipart választotta?

Alapvetően nem tudom azt mondani, hogy az építőipart választottam volna. Inkább valahogy az építőipar választott engem. Pályakezdő a Győrben székelő gázszolgáltatónál voltam, majd annak leányvállalatához kerültem, mely már építőipari kivitelezéssel foglalkozott. Időközben megszületettek a gyermekeim is, amelyet követően az újHÁZ Zrt. gazdasági igazgatói posztját pályáztam meg. Érdekességként, ezzel egy időben jelentkeztem a STRABAG győri építésvezetőségéhez is, és mindkét helyen szívesen láttak volna. Abba a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy én választhattam a két építőipari lehetőség között. Végül az újHÁZ mellett döntöttem, melyet azóta sem bántam meg.

Származott valaha a munka világában előnye vagy hátránya abból, hogy nő?

szoradycsilla2A kollégák később mesélték el, hogy akkor, amikor az újHÁZ-hoz pályáztam erre a bizonyos gazdasági igazgatói pozícióra, az önéletrajzom alapján egyedüli nőként kerültem be a második körös személyes interjúra. A kiválasztási folyamatban ugyanis az egyik tulajdonos leszögezte, hogy erre a posztra nőt biztosan nem vesznek fel. Attól tartott, hogy nem lesz meg a kellő határozottság egy női vezetőben. Már-már legendává vált, hogy amikor a beszélgetés után becsuktam magam mögött az ajtót, a többiek odafordultak hozzá és nekiszegezték: “Na, most mondd, hogy nem veszünk fel nőt!” Kézzelfogható előnyöm viszont soha sem származott, talán csak annyi, hogy mi nők jobban tudunk ráhangolódni tárgyalófeleinkre, kollegáinkra és eredményesebben tudjuk kezelni a munka során felszínre kerülő emberi reakciókat.

Gyakorlatilag az egész országban vannak telephelyeik, szakkereskedőik és szinte felsorolhatatlan, mi mindennel foglalkoznak. Ha nézzük a vállalkozás egészét, mire a legbüszkébb?

Arra, hogy egy fejlődésorientált, az innováció iránt elkötelezett hálózattal dolgozom. Nem szeretjük magunkat a versenytársakhoz mérni, de amiben a legmarkánsabb különbség közöttünk, azok a stratégiai elképzeléseink, a piac újító gondolataink, melyek folyamatosan előre viszik a vállalatot.

Ha egy vásárló Önökhöz fordul, akár építkezés, akár lakásfelújítás miatt, miben tudnak segíteni neki a termék eladáson kívül? Egyáltalán igényelnek a vásárlók bárminemű segítséget? Gondolok itt a szaktanácsadásra, pénzügyi segítségre…

A gazdasági válság idején a kivitelezők szerették volna, ha a finanszírozás nagy részét az építőanyag-kereskedők oldják meg, de ez ma már egyáltalán nem jellemző. Sokkal inkább fordulnak hozzánk a precíz kiszolgálásért, a telephelyen elérhető azonnali készletekért, szaktanácsainkért és mert olyan márkák termékeit kínáljuk számukra, melyek megbízhatóak. A telephelyek múltja, ismertsége is közrejátszik abban, hogy minket választanak, hiszen hálózatunk egyes tagjai már 20-25 éve aktív szereplői a piacnak, lokálisan is meghatározóak, hitelesek. Feltett szándékunk, hogy további évtizedekig építsük tovább az újHáz Centrumot, mint meghatározó építőanyag kereskedelmi hálózatot az országban.

Anyaként hogyan lehet összeegyeztetni ezt a nem kis felelőséggel járó munkát a családdal?szoradycsilla3

Úgy érzem, hogy leginkább az újHÁZ a családtag nálunk. A gyerekeim nagyon helyesek voltak, amikor az újHÁZ tévéhirdetése ment és felkiáltottak: “Anya, anya, gyere! Benne vagyunk a tévében!” Azon kezdtem el gondolkozni, hogyan lehetnek benne a gyerekeim a tévében, hogyan kerültek oda? Egész egyszerűen ők így kezelik az újHÁZ-at, többes szám első személyben. De ez visszafelé is működik, mert a cég is így kezel minket, mint egy nagycsalád tagját.

Ezek szerint Ön is azt vallja, össze lehet egyeztetni a családot és a karriert…

Teljes mértékben! Véleményem szerint igaza van annak a gyerekpszichológusnak, aki egy könyvében azt írta, hogy a gyerekeknek kiegyensúlyozott szülőkre van szükségük. Az pedig a gyerek szempontjából teljesen mindegy, hogy ezt a fajta kiegyensúlyozottságot hol szerzi meg az ember, vásárlás közben, az edzőteremben vagy a karrier, a munkahelyen szerzett sikerek révén. Ez szerintem a házasságra, a párkapcsolatokra vonatkozóan is igaz. Ha harmóniában vagyunk, ha jól tudjuk magunkat érezni, akkor a munka nem elvesz, hanem hozzáad a családhoz.