Ha nincs önbizalmad, akkor nem hiszel magadban, nem hiszel az álmaidban; nem hiszel abban, hogy lehetséges, hogy valósággá válhat az, amiről a szíved legmélyén álmodsz. Így a félelmeid, a kételyed, az alacsony szintű gondolataid alacsony frekvencián tartanak, melynek az az eredménye, hogy alacsony rezgésű élményeket és embereket vonzol majd magadhoz! Szuper jó hírem van ezzel kapcsolatban!

Az önbizalmad felépíthető és erősíthető. A karizmod is nő, ha minden nap edzed, ugyanígy az önbizalmad is pozitív irányba fog változni, ha nap mint nap tudatosan dolgozol rá. Amikor elkezded megemelni az elvárásod szintjét Önmagaddal, az életeddel és az Univerzummal szemben, a realitásod fokozatosan megváltozik; egyre jobban megfelel annak a képnek, amelyet az elmédben a fókuszoddal tartasz.

Íme, az erős önbizalom teremtés 5 alapeleme:

1.Belső dialógusod tudatos irányítása

Milyen szavakat használsz, amikor önmagadhoz beszélsz? Pozitívan, bátorítóan, buzdítóan beszélsz… vagy degradálóan, megvetően, negatívan? Válj önmagad legjobb barátjává vagy barátnőjévé! Beszélj szeretettel önmagadhoz, mintha a gyermekedhez vagy újdonsült szerelmes partneredhez beszélnél! Válj az elméd mesterévé és tudatosan irányítsd a belső dialógusodat!

Bea

2. Erősítsd a hitedet önmagadban

Nem abban kell, hogy higgy, hogy már most tudod a válaszokat, és látod a megoldásokat. Ezt egyébként is csak az egód akarná, hiszen félelemből és bizonytalanságból működik. Higgy abban a képességedben, hogy megtalálod majd a megoldást, kigondolod majd a helyes utat. Higgy abban, hogy vezetve vagy, amikor az igaz utadat járod. Tudd, hogy máskor is megoldottál már dolgokat, és most sem lesz ez másképp!

3. Lépj ki a szégyenlősség fogságából

A szégyenlősség csak egy másik módja a FÉLELEM kifejeződésének. Amikor olyan szituációban vagy, amiben nem akarsz lenni – tudod, ami totálisan kimozdít a komfortzónából, és aktiválja a szégyenlősségedet (elpirosodsz, izzadsz, dadogsz…) –, az összes önmagaddal szembeni bírálat felszínre kerül és megmutatkozik előtted… (nem vagyok elég jó, nem vagyok rá képes, nem vagyok elég okos, nem tudok érdekeset mondani). A bátorság legyőzi a félelmet! Ha ismeretlen szituációban, ismeretlen társaságban találod magad és attól félsz, hogy semmi érdekeset nem tudsz mondani, tegyél fel kérdéseket! Ne félj attól, hogy butaságot kérdezel, vagy, hogy úgysem akarják a véleményedet az emberek hallani! Add meg a lehetőséget, hogy megismerjenek és megkedveljenek! Adj lehetőséget, hogy kibontakozz és megmutasd igaz önmagad! Teremts teret és lehetőséget az önbizalommal telt Éned kinyilvánulásának!

Bea_1

 4. Tartsd meg az Önmagadnak tett ígéreteket

Az önbizalmad az önmagadnak tett ígéretekkel tudod elsőként építeni vagy rombolni.Ha nem tartod meg az ígéreteket, mert úgy gondolod, hogy úgysem tud róla senki más, akkor rombolod az önbizalmadat. Ha momentumot generálsz, betartod a diétát, elmész edzeni és betartod az esti rutinodat (mindent, amit megígérsz magadnak), akkor az önbizalmad folyamatosan épül és erősödik.

Bea_2

5. “Fake it until you make it”

Vagyis “Játszd meg addig, amíg valósággá nem válik” Hogyan viselkednél, ha sikeres, önbizalommal telt lennél? Hogyan gondolkodnál, ha hinnél önmagadban és tudnád, hogy képes vagy rá? Hogyan öltöznél, hogyan beszélnél, milyen szokásaid és rutinjaid lennének? Kezdj el úgy viselkedni, gondolkodni, beszélni, mintha már az a sikeres és önbizalommal telt ember lennél, aki az álmaidban él! Egy nap észre sem veszed, és ez lesz a valóságod! Higgy magadban! Ha pedig jelen pillanatban nem hiszel magadban, akkor támaszkodj az én hitemre, mert tudom, hogy képes vagy rá!

 

Szeretettel a Sikeredért,

Bea