Gyermekeink védelme, a méreganyagok nélküli babaápolási termékek ma sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint eddig bármikor. Ugyanis a babák szervezete még nem tud ellenállni ezeknek az anyagoknak, így azok nagyobb károkat okozhatnak. Különösen a bőrüket fontos óvni, hiszen az az ember legnagyobb méretű szerve, ami védi a szervezetünket a külső behatásoktól. A HerbArting természetes alapanyagokból és kézzel készült termékeivel kényezteti vásárlóit. A cég tulajdonosa, megálmodója a kertészmérnökként végzett Szabó-Vida Zsófia, őt faggatjuk most a termékekről, a babákról, az életről és jövőbeni terveiről.

Herb_anya_gy

Mindenekelőtt honnan a gyógynövények ismerete, szeretete?

Már gyermekkoromban érdekeltek a növények, a kedvenc helyem a kertünk volt. Sőt 8 éves voltam, amikor már próbáltam gyógynövényekből kozmetikumot előállítani. Persze sikertelenül – nevet. Az érdeklődésem a növények iránt később is megmaradt, így – egyik végzettségemként – kertészmérnök lettem, gyógynövényszakon végeztem.

A babaápolás hogyan, mikor jött a képbe? És miért pont babaápolás az, ami ennyire megfogta, elvarázsolta?

2010-ben kezdtem el kozmetikum-készítéssel foglalkozni, 4 év alatt lettem okleveles kence- és szappankészítő mester. Ekkor már terveztem, hogy kozmetikumokat fogok készíteni, egyre több receptem volt, de nem volt meg a fő irány. Nem szeretem az elcsépelt mondatokat, de a legnagyobb változást egy nő életébe valóban a gyermeke születése hozza. Velem is így volt. Amikor a kislányom megszületett, a kórházi orvos azt mondta, hogy nagyon érzékeny a bőre, így hipoallergén bőrápolás javasolt és készüljünk fel az ekcémára, atópiára (vele született túlérzékenység – a szerk.). Így gyakorlatilag kézbe kaptam a megoldandó feladatot. Amikor hazamentünk a kórházból elkezdtem kifejleszteni az első 2 babakozmetikumot (a popsi kenőcsöt és a babafürdetőt), amiket másfél év alatt tökéletesítettem és dobtam piacra.

Herb

Milyen termékekkel foglalkozik a cég, és mitől mások ezek, mint az általában használtak?

Bio alapanyagokból készült, gyógynövényalapú kozmetikumokat gyártunk. Minden termékünket a saját receptünk alapján mi magunk gyártunk kézzel. Nem használunk termékeinkben káros és irritáló anyagokat (illatanyagok, színezékek, kőolajszármazékok, SLS), mert ezek károsak lehetnek a baba érzékeny szervezetére. Minden termékben a tökéletességre törekszünk, amiért sok dologra hajlandóak vagyunk. Ilyen plusz energia például az, hogy a babatestápolónkban használt körömvirágolajat mi magunk érleljük 5 hétig, azért, hogy garantálni tudjuk a minőséget és minden hatóanyag benne legyen. De ugyanilyen okokból nagyon hosszú ideig teszteljük az új termékeket; a popsi kenőcsünket például 1,5 évig tökéletesítettük.

Melyik az a termékek közül, melyet feltétlenül használnia kellene az édesanyáknak?

Ez a felmerülő bőrproblémáktól és az évszaktól is függ. Például pont ilyen kellemetlen, hideg időre készülve alkottam meg a HerbArting körömvirágos babaarckrémet. De a fogzás miatt felmerülő problémákra a lanolinos-ligetszépeolajos popsikenőcsöt ajánlom, amibe minden olyan bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő anyagot beleraktunk, ami segíthet ebben a nehéz időszakban. Száraz, ekcémás bőr esetén nagyon pozitívak a vevőink és a szakmai értékelők visszajelzései, mind a kamillás babafürdetőnk és a körömvirágos babatestápolónk esetén.

Herb_1

Milyen kiszerelésben, és főleg mennyiért juthatunk hozzá a termékekhez?

Minden termékünkből elérhető egy kisebb (kb. 1 hónapra elegendő) és egy nagyobb kiszerelés is, hogy mind a visszatérő, mind az új vevőink igényeit ki tudjuk szolgálni. Mivel jómagam is anyuka vagyok, az árak kialakításánál törekszünk arra, hogy azok reálisak maradjanak.

Babák és kutyák. Miért készítenek a kutyusoknak is termékeket? Van erre kereslet?

Kutyus az életemben, volt, van és lesz mindig. Jelenleg egy csodálatos kutyussal, Estellával élek. Ez nekem olyan természetes állapot, mint a lélegzés. És éppen ilyen természetes az is, hogy gondolok is az állataimra és az ő egészségükre is. Mivel mások is így vannak ezzel, nagy az érdeklődés a természetes kutyakozmetikumokra is. Bár nem gondolnánk, de a babáknak és a kutyusoknak eléggé hasonló az igényeik a kozmetikumok terén – káros anyagoktól mentes összetétel, nem kellenek se illat-, se színanyagok, mert ezek irritálhatják a szervezetüket és a kutyák esetén az orrukat is. Nem véletlen, hogy sajnos egyre több az érzékeny bőrű, ekcémás kutyus.

Herb_kuty

Jövőbeni tervei?

Hosszú távú tervem az, hogy saját magam termelhessem meg a bio gyógynövényeket a termékeimhez. De álmom egy olyan központ létrehozása is, ahol az anyukák természetes babaápolást tanulhatnak és gyógynövényeket termeszthetnek együtt a gyermekükkel kikapcsolódásként. Rövidebb távú terveim között pedig szerepel még további új termékek bevezetése, amik a család többi tagjának is segítenek a felmerülő bőrproblémákat elkerülni.

Kedves olvasó! Ha bővebbet szeretne megtudni a termékekről, akkor az alábbi honlapon tájékozódhat: https://www.herbarting.hu/