A gyermekvárás életünk egyik legcsodálatosabb időszaka. A várandósság alatti hormonális változások felboríthatják a hüvely egyensúlyát, fogékonyabbá téve a kismamákat a hüvelyi fertőzésekre. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy az áldott állapotideje alatt is fokozottan ügyeljenek az intim testrészeik egészségének megőrzésére.

A kismamák gondtalan gyermekvárást remélnek és mindennapjaikban is erre törekednek az orvosok, a védőnők és a család segítségével. Az élettani változások azonban gyakran közbeszólnak, hiszen a kezdeti időszakban a hányinger, a hányás, a fáradékonyság, később pedig – többek között – az egyre növekvő pocak kellemetlenségeket okozhat. “Orvosi szempontból kiemelten fontos, hogy a várandósság alatti hormonális változások fogékonyabbá teszik a kismamákat a fertőzésekkel szemben is ” –emeli ki Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa.

supakdorina1 (1)

Dr. Supák Dorina

“Az alapvető intimhigiéniás szabályok betartásával és néhány apró praktikával azonban jelentősen csökkenthető a gombás vagy bakteriális fertőzések gyakorisága” – mondja a szakértő, majd hozzáteszi, hogy emiatt a napi rutin részévé kell, hogy váljon a lehetséges kockázati tényezők minimalizálása. A várandósság alatt is fogyasszunk legalább napi 2,5-3 liter folyadékot, kerüljük a cukros ételek, italok fogyasztását, használjunk pamut fehérneműt, valamint strandolás, wellnessezést követően a vizes fürdőruhát mihamarabb cseréljük szárazra” – hangsúlyozza Dr. Supák Dorina, aki szerint az intim mosakodók és törlőkendők napi egyszeri használata jó szolgálatot tehetnek az egyensúly fenntartásában.

A Neutromed úgy fejlesztette ki intim mosakodóit, hogy azok a hölgyek minden élethelyzetében megbízható, mindennapos társaik legyenek. A kismamák számára a Sensitive termék a legmegfelelőbb választás, hiszen amellett, hogy biztosítja a megfelelő pH-érték fenntartását, még kíméletes is, ráadásul friss érzést is biztosít. A márka törlőkendőjét pedig egyszerűen magukkal is vihetik, így bármikor használhatóak akár strandon, étteremben vagy a nőgyógyásznál történő vizsgálathoz kapcsolódóan.

Baba_be

Babavárás

Az intim területek kortól és hormonszinttől függően 3,5-5,5 közötti pH-értékkel rendelkeznek. Kémhatásuk azonban könnyen felborulhat például sportolás, stressz, terhesség, menstruáció vagy menopauza esetén. A Neutromed termékei figyelembe veszik a hormonális változások okozta pH-értékek eltérését, ezáltal kínálva megoldást a különböző életszakaszban járó nők számára a belső egyensúly megtartásához. Az intim mosakodók között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékektől mentes változat is.