Ki ne álmodna arról, hogy az esküvője pálmafák árnyékában, hófehér, homokos tengerparton, ragyogó napfényben éli át? Vagy arról, hogy egy hétig a világ legszebb szigetén, pálmakunyhóban pihen a szerelmével? A legtöbbünknek ez csak álom, de Anett megvalósította az álmát, sőt segít is, hogy a mi álmaink is valóra váljanak.

Anett_4

Anett, hogyan kerültél Balira és miért éppen oda?

Az indonéz kormány ösztöndíjával, még az egyetemi éveim alatt kerültem először Balira immár több mint 10 éve. Az egyetem falain kívül (ahol eredetileg indológiát szerettem volna hallgatni), dél-indiai és indonéz táncokat tanultam. Bali szigete kimondottan a balinéz tánc miatt vonzott, még az ösztöndíjra való jelentkezéskor sem tudtam túl sokat a szigetről – viszont legnagyobb örömömre, ide is sikerült elnyernem egy helyet.

Az Ázsiai kultúra mikor, hogyan jelent meg az életedben? Mi az, ami elvarázsolt?

Már általános iskolás koromban nagyon érdekelt Ázsia, főleg India és táncai. A mai napig emlékszem, milyen áhítattal olvastam Somi Panniról & indiai táncokról az akkori Százszorszép magazinban. Az egyetemen is indológiát szerettem volna tanulni, de abban az egyetlen egy évben nem indították a szakot…de már az első budapesti évemben felkerestem Pannit, s elkezdtem Bharatanatyam táncot tanulni. Aztán egy véletlen folytán kerültem kapcsolatba az indonéz táncokkal: egy Pesti Est hirdetés révén kerestem meg Yvettet, akinél beleszerettem az indonéz (főképp balinéz) táncokba. Ő volt az, aki felhívta a figyelmem az ösztöndíjra is.

Anett_3

A férjed indonéz és Balin éltek. Mennyire más ez, mint, ha Magyarországon élnétek?

Sokban, nagyon sokban… – neveti el magát. Hogy a pozitívumokat emeljem ki: a mindennapok hangulata szinte stresszmentes, az idő mindig meleg (néha túl meleg), az emberek kedvesek, az indonézek szinte egytől egyig roppant gyerekcentrikusak, a levegőben valahol mindig száll füstölő illat, színes áldozati ajándékokba botolhatunk úton-útfélen, a férfiak is képesek egy babát eldajkálni egész nap, gyönyörű a vízalatti világ, és még sorolhatnám.

Okozott neked valaha gondot Balin, hogy valójában idegen vagy ott?

Néhányan a fehér emberre pénzkötegként tekintenek, ami néha zavaró… De együtt lehet vele élni. – mosolyog.

Mesélj a vállalkozásról, amit ketten a férjeddel csináltok?

Kis családi vállalkozás vagyunk, utazás- és esküvőszervezéssel foglalkozunk elsősorban itt, az Istenek szigetén, de szervezünk utakat Indonézia más részeire is, köztük Komodóra, a közeli meseszép Gili-szigetekre és Jáva kultúrális központjába, Yogyakarta városba is.

Anett_5

Én vagyok a csaptban a „hátteres” (kapcsolattartó, útitervkészítő, honlapszerkesztő, „marketinges”, stb), a párom pedig a „lebonyolító” (ő megy a kirándulásokra, intézi a hajójegyeket a szomszédos szigetekre & hasonlók).

Ha el szeretnék utazni Balira és ehhez a ti szolgáltatásaitokat akarom igénybe venni, akkor mit kell tudnom, mire kell készülnöm, mit tudtok ajánlani egy nyaralásra?

Első körben emailben egyeztetjük az igényeket & ez alapján az útitervet dátumokkal. Viber/whatsapp/skype is lehetséges – ha az internetem úgy akarja… De mindenképp az írásos megbeszélést preferálom, mert az jobban nyomon követhető. Az igényektől függően alakítjuk tehát a programot, minden érdeklődőnek összeállítunk egy személyreszabott programtervezetet (ami, persze, csak ajánlás). Többedszerre Balira utazóknak is vannak jó tippjeink, ajánlataink! A megbeszélt privát kirándulások keretében mutatjuk meg a sziget méltán híres helyeit & eldugott kincseit: saját, légkondícionált autó és saját sofőr áll rendelkezésére az utazónak, bármit is szeretne.

S milyen élményeket kap, aki velünk fedezi fel az Istenek szigetét? Csak hogy néhány példát említsek:

Simogatóan zöld rizsteraszok pompájában gyönyörködhet… megkóstolhat indonéz tea- és kávékülönlegességeket, köztük a világ legdrágább kávéját, a luwakot… tradícionális piacra látogathat…lenyűgöző hindu templomokban gyönyörködhet…vízesés zuhatagában mártózhat meg… káprázatos táncelőadást nézhet Uluwatu sziklaszirti templománál a lenyugvó nap fényeiben… De akár sétálhat elefántháton a dzsungelben… delfinekkel kerülhet testközelbe… vadvízi evezhet trópusi növényekkel övezett folyón… meghódíthatja a még ma is működő Batur vulkánt… alámerülhet Bali szemet gyönyörködtető vízalatti világába…és még sok egyéb jó dolog várja az idelátogatókat!

Anett_X1

És mit egy esküvőre?

Tengerparti esküvő keretében: türkiz & mélykék színekben pompázó, morajló tenger… fehérhabos hullámok… szikrázó napsütés… lágy szellő… puha, meleg homok… egzotikus dekoráció…  meghitt hangulat… Avagy tradícionális balinéz esküvő az igazán különleges élményre vágyóknak: egy felső kasztbeli balinéz családnál, a hindu hagyományoknak megfelelően, színpompás helyi ruhában, autentikus zenével, balinéz táncelőadással, hagyományos balinéz fogásokkal…

Pénztárcabarát megoldásokkal várjuk mind a hivatalos, mind a szimbolikus esketésben gondolkozó párokat.

Ha valaki szeretne kapcsolatba kerülni veletek, akkor hol talál meg benneteket?

Készülő honlapunk: www.balikirandulaseskuvo.hu

(egyelőre itt: www.balikirandulas.wordpress.com)

 Facebook oldalunk: www.facebook.com/BaliKirandulasEskuvo/