Mint azt olvasóink már megszokhatták, Üzletasszonyok rovatunkban időről időre bemutatunk olyan lányokat, asszonyokat, akik kigondoltak valamit, majd meg is valósították azt. Sok olyan „alkotónő” él köztünk, aki azért dolgozik, hogy a saját és mások élete is jobb legyen. Egyikőjük Balogh-Kobzos Judit, aki okleveles krém-, és szappankészítő. Boszorkánykonyhájában vegyszer nélküli dekorkozmetikumok, azaz natúr dekorkozmetikumok készülnek.

Judit, miért pont a dekorkozmetikumok? Miért nem a mosóporok vagy a konyhai tisztítószerek?

Évekig légiutaskísérőként dolgoztam, ami már önmagában is káros a szervezetre, hiszen a levegő például szárazabb mint a sivatagban. 30 éves koromban úgy éreztem, hogy szeretnék egészségesebben élni, beleértve az elfogyasztott ételeket és a kozmetikumokat is. Ezen életmódváltás következtében figyeltem fel rá, hogy a dekorkozmetikai termékekből nem találok számomra megfelelőt. A mosóport, tisztítószert, krémeket, egyéb kozmetikumok vegyszermentes változatait könnyen megtaláltam, vagy elkészítettem magamnak, de a sminkeléshez szükséges termékek piacán nem boldogultam. Elvégeztem a krém- és szappankészítő tanfolyamot, és az ott megszerzett tudásommal találtam rá egy olyan képzésre, amely a dekorkozmetikum-készítés alapját adta meg. Egy bő 2 éves fejlesztői, tesztelői munka után született meg a GlamOriginal by Nature.

Szep_be_1

Mi volt a legnagyobb nehézség, amivel szembesültél induláskor?

Sajnos Magyarországról képtelenség nagy tételben megfelelő tégelyeket beszerezni, így a csomagolóanyagaimat külföldről rendelem. Már rég készen volt a GlamOriginal by Nature arculata, a termékek már túlestek a fókuszcsoportos tesztelésen, minden termékem összetétellistája véglegesedett, de még mindig nem tudtam, hogy pontosan milyen csomagolásba fognak kerülni. A megfelelő alapanyagokra is hosszas keresgélés után találtam rá, ennek oka az volt, hogy számomra a megbízható forrás és teljes mértékben megfelelő minőség a legfontosabb, kompromisszumokat nem vagyok hajlandó kötni.

Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

A rengeteg pozitív visszajelzés mindig hatalmas örömmel tölt el, hiszen ettől érzem úgy, hogy a megalkotott terméket szeretik a használói, és folyamatosan inspirálódom általa. Amikor olyan levelet kapok, amelyben az áll, hogy végre van egy szempillaspirál ami nem csípi a szemüket, vagy a sminklemosótól milyen szép lett reggelre a bőrük, az azt mutatja, hogy van értelme a munkámnak. Nemrég meghívást kaptam a IV.Womanity Fesztiválra, amelyen sajnos most nem tudunk részt venni, de igazi elismerés, hogy gondoltak ránk.

Minden terméket egyedileg kézzel készítesz. Felméred annak a bőrét, aki hozzád fordul? Vagy azért vannak bizonyos paraméterek, ami alapján dolgozol?

Minden vásárló bőrét sajnos nem tudom felmérni, hiszen legfőképpen online shopomban értékesítem a termékeimet. Azonban ha személyesen találkozom vevőimmel, akkor minden esetben segítek, hogy mi az, ami legjobb a bőrüknek és legjobban áll nekik. Az online értékesítés hátránya, hogy keveset találkozom szemtől szembe a vásárlóimmal, ezért fontosnak tartottam, hogy az összetevőkről minél többet leírjak a honlapomon. Így nem csak a termékeknél találhatók meg az összetételek, hanem külön menüpontban, kép illusztrációk által tájékozódhat mindenki. Természetesen, ha valaki bármilyen formában megkeres, örömmel adok tanácsot kifejezetten az ő bőrtípusával kapcsolatban.

Szep_be

Hogyan képzeled el a cég jövőjét?

Szeretnék minél több helyen személyesen is ott lenni, hogy mindenkinek meg tudjam mutatni, hogy a sminkelés nagyszerű dolog, és tiszta termékekkel az egészségre sem káros. Nem is tart sokáig egy egyszerű, napközbeni smink elkészítése. Most ez a legfontosabb, hogy bemutassuk, hogy sminkelni egészségesen is lehet termékeink használatával!

Kedves Olvasó! Ha többet szeretne megtudni ezekről a 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó natúr dekorkozmetikumokról, látogasson el a  weboldalra:

Szep_log