A C vitamin napjaink csodavitaminjának számít, hiszen mind az egészség megőrzésében, mind a már kialakult betegségek kezelésében a C vitamin valóban csodákat produkál!

 Hatásai:

  • erősíti az immunrendszert;
  • természetes hashajtóként működhet;
  • megakadályozza a skorbut kialakulását;
  • gyorsítja a betegségek utáni felépülést;
  • csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását;
  • hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez;
  • csökkenti a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kialakulását;
  • fontos szerepet játszik a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében;
  • megelőzi a meghűléses betegségeket, illetve jelentősen csökkenti azok tüneteit;
  • gyorsítja a sebek, égések gyógyulását, illetve megakadályozza a fogíny vérzését.

 A vitaminok, a C-vitamin hatása a fogyásra és zsírégetésre

Kémiai társadalomban élünk. Rengeteg idegen anyag terheli az emberi szervezetet, amivel nap, mint nap valamilyen módon meg kell küzdenünk. Szerencsére testünk egy igen jól „összerakott szerkezet”, s mindent megtesz, hogy megszabaduljon ezektől az idegen vegyi anyagoktól. A mérgek lebontásához, illetve a folyamatos méregtelenítéséhez azonban igen nagy mennyiségű vitaminra van szüksége. Ha a táplálékból vagy külső kiegészítőkből nem kapja meg a méreganyagok lebontásához szükséges vitamin mennyiséget, hogy meg tudja védeni a szervezet egészségét, a mérgeket a test zsírszövetébe burkolja. Minél több olyan idegen anyag kerül a szervezetbe, aminek lebontásával már nem képes megbirkózni, „kénytelen” lesz újabb és újabb zsírrétegeket biztosítani a mérgek tárolásához. Így a testben rekedt feldolgozatlan méreganyagok határozottan a hízás egyik okaként jelentkeznek, illetve nagyban gátolják a fogyás folyamatának beindulását!

c_vitamin

A vitaminok együtt hatékonyak!

A vitaminok szedésénél nagyon fontos a megfelelő arány betartása! Bármelyik vitamin túladagolása okozhatja egy másik vitamin hiányát, s így a hiánnyal együtt járó tünet-együtteseket. Az arányos mennyiségnél azonban soha nem lehet baj, hiszen „túladagolás” esetén a felesleg egyszerűen kiürül. Az arányosság szabálya alól kivételt képez a C vitamin és E vitamin, melyek mennyiségét a többi vitamintól függetlenül szabadon lehet növelni!

Édesség utáni vágy csökkentése

Sokan tapasztalnak ellenállhatatlan vágyat az édességek iránt, melynek következtében a fogyás, valamint egy egészséges étrend betartása szinte lehetetlen küldetésnek tűnik. És sajnos az is kijelenthető, hogy az édesség utáni vágy leküzdésében a mai – nem éppen egészséges – étkezési trendek sincsenek túlzottan a segítségünkre. A C vitamin egyike azon vitaminoknak, amely hatékonyan hozzájárul az édesség utáni vágy csökkentéséhez.

malna_csili

 A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.

Vásárold meg most a naturshopon!