Egy ideje tudom, boltba kell járnom, hogy jöjjön az ihlet, mert olyankor mindig történik valami. Térjünk is a tárgyra – mit tehet egy nő, ha évek múltán tér vissza dolgozni?

Első körben talán illik normálisan felöltöznie. Egy irodában például úgy, hogy ne legyen kirívó, de harmincvalahány évesen ne is nézzen ki ötvennek. Mondanom sem kell, ebben a cipőben járok én is. (Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést, lesz még szó a lábbelikről.) Ahogy közeleg visszatérésem napja a munka világába, úgy érzem fejem felett Damoklész kardját, amint minden lépésnél azt susogja: „Vége a melegítős korszaknak!” Vége! Ám legyen így!

nadrag_be_1

Nemrégiben megszabadultam régi ruhatáramtól, részben mert divatját múlta, de akadt olyan darab is, amely bolyhos volt, vagy fakó. Nem szerettem volna tehát mást, csak néhány örök darabot, egy-két fekete, esetleg szürke, vasalt nadrágot. Elindultam shoppingolni, hogy frissítsem ruhatáram. A divat és én soha nem voltunk túl jóban, ma rá kellett jönnöm, hogy az eltelt évek alatt ez mit sem változott. Jöjjön hát a frusztráció, mert, hogy az lett belőle, nem tagadom. Az egyik üzletben – én azt gondolom drágán – olyan fekete szövetnadrágot találtam, amely ugyan vasalt volt, de mégis úgy nézett ki minden darabja, mintha a kutya szájából tépték volna ki. Igen, meg tudnám vasalni én is, de valami azt súgta, hogy ami a boltban a vállfán meggyűrődött, az meg fog rajtam is, sőt még a szekrényben is.

Több boltot bejártam, tapasztalataim a következők:

Sima, egyszerű, fekete nadrágot ritkán lehet kapni, ha mégis, akkor anyaga silány, ennek ellenére horror áron van. Viszont minden üzletben hegyként tornyosul előttünk az, amit én véletlenül sem akartam most vásárolni: cicanaci. Nincs ezzel semmi bajom, igen kényelmes viselet, és egy tunikával még csinos is, de én nadrágért mentem. Amellett pedig úton-útfélen olvashatjuk, hogy a leggings, főleg, ha nem 50 kg az ember lánya, égő. Lássatok csodát, ezt a ruhadarabot fokozni is lehet, ugyanis kapható fényes – bőrhatású – berakással. Szerintem tökéletes irodai viselet. Munka után rögtön vissza is repülhetünk a nyolcvanas évekbe, amint rocker csajként, bőrnaciba nyomulunk, Nagy Feró koncertjén.

bakancs

Aztán láttam még fenéknagyobbítós nadrágot… Mintha a nők többsége nem éppen azzal küszködne, hogy túl méretesnek találja hátulsó felét, és a combjait vastagnak. Csak, hogy tisztázzam, ezek a darabok háremnadrág néven futnak. Majd jött a csúcsok csúcsa: a szőrös mellény. Nem ilyen kis bolyhos, olyan hosszú rojtok lógtak rajta, hogy a havasi jeti sírva könyörögne érte, de lehet még Csubakka is megirigyelné. Végül eljutottam a cipőig. Nem elég nekem, hogy tinédzser koromban mindenki csótánytaposóban járt – engem kivéve – most azt kellett látnom, hogy ismét hódít a mindkét lába rövidebb, ortopéd fazon. Emellett visszatért a kényelmes bakancs is, amit örömmel vettem, a fájdalmam mindössze annyi, hogy ez minden bizonnyal cukin mutat egy farmerrel, ellenben igen hülyén fest egy fekete szövetnadrággal. (Ami tulajdonképpen lényegtelen, hiszen úgysem lehet kapni.)

nadrag_be

Mindenki megnyugtatására írom, végül találtam olyan nadrágot, aminek volt éle, nem volt agyongyűrve, a szára sem volt túl bő, se túl szűk és az anyaga is megfelelt, így ár-érték arányban meg meg megvásárlásra alkalmasnak minősítettem.