Így év végén körül néztem az irodában, hogy lecseréljem, felfrissítsem az íróasztalomon lévő dolgokat. Én a magam részéről nem igazán használok határidőnaplót, de nagyon szeretem a szép jegyzetfüzetet, ami elég nagy, de nem túl nagy, és ami egy éven át a társam. Az ez évi jegyzetfüzetemben már alig van pár üres lap, így aztán kutakodni kezdtem a neten, hogy megtaláljam azt a füzetet, ami 2017-ben elkísér.

jegyzetfuzet

Felkészültem az órákig való keresgélésre, magam mellé tettem egy nagy bögre kávét, némi nasit, hogy túléljem a több órás vadászatot. De nem volt több óra! Rögtön elsőre megláttam egy gyönyörű, – még a képek alapján is látható volt -, hogy kézzel készített, több színben kapható és a Flower Wow névre hallgató szépséges jegyzetfüzetet, melynek designját – mint az később kiderült -, a magyar népi hímzés inspirálta. A magyar népművészek célja az volt, hogy a minták a lehető legtermészetesebben jelenjenek meg munkáikon. A Daycraft követte ezt a hagyományt, a jegyzetfüzetek új designját az ősi magyar város Kalocsa után nevezték el, melynek híres népi hímző hagyományai egészen a tizennyolcadik századik nyúlnak vissza. A jegyzetfüzeteken megjelenik a Kalocsai körömvirág, illetve a Kalocsai ibolya is. Előbbi az egész világon a kertészek kedvence. Erőteljes sárga színe a napot, a szenvedélyt és a kreativitást szimbolizálja, Míg a kis kék ibolya régóta az anyaság, a szerénység, az erény és a szeretet jelképe. A népszerű, prémium minőségű Flower Wow jegyzetfüzetben oldalanként 176 sor biztosítja, hogy minden jelentős dolognak helye legyen. Külseje elegáns szövetanyag a lapszélek pedig magas fényű aranyozott festést kaptak. Mit mondjak?! Gyönyörűek! Még a kávém is kihűlt a nagy nézelődésben, egyszerűen nem tudtam levenni róla, róluk a szemem.

jegyzetfuzet_kalocsa

Az egyedi jegyzetfüzeteket a Daycraft készíti és egy nemzetközi baráti kör által jut el Magyarországra. A baráti kört kezdetben az ősi könyvkötészet utáni érdeklődés kötötte össze, és persze a design, a művészet, az írás, a nyomdászat, a kommunikáció az, ami a mai napig inspirálja és összetartja a tagokat. Általuk szebbnél szebb termékek kerülnek a vásárlók kezébe. Erről olvasóink is meggyőződhetnek, ha ellátogatnak a Daycraft honlapjára:

http://www.daycraft.co.hu/

A cég nemzetközileg elismert és számos díj birtokosa is. A webshopban a designos Daycraft termékek bármelyike rendelhető. Ha olvasóink valami egyedit és szépet keresnek, akár most karácsonyi ajándéknak, akár a mindennapokra, bátran ajánlom Önöknek ezeket a termékeket, melyek között nem csak az általam említett és csodált jegyzetfüzet, de gyönyörű naptárak, határidőnaplók is megtalálhatók.

jegyzetfuzet_logo

Ahogy nézegettem az oldalon a termékeket az volt a benyomásom, hogy ezek a jegyzetfüzetek olyan emberek számára készültek, akik szeretnek tervezgetni, előrelátóan átgondolni az előttük álló napokat, heteket. Nem beszélve arról, hogy egy szép jegyzetfüzetbe, sokkal nagyobb kedvvel írunk, és a tennivalók sem tűnnek olyan borzasztónak, ha gyönyörű lapokról kacsintgatnak ránk.