Nicolas Sparks merikai bestsellerszerző. Regényeinek témája többek között az Istenben való hit, a szerelem, tragédia és sors. Eddig 15 regényét adták ki, ezek közül hatból film is készült.

Neve mostanra egyet jelent a kissé szirupos, szívbe markoló szerelmi történetekkel, amelyek elég líraiak és gyakran sírásra késztetik az olvasót.  

Az Engem láss című regénye egy szerelmi történet, melyben Colin és Maria útja egy éjjel, a szakadó esőben keresztezi egymást. Olyanok, akár a tűz és a víz: a fiú megannyi rossz döntése, erőszakkal teli múltja után keményen küzd, hogy a helyes úton maradjon, a lány azonban le sem tért róla: maga a megtestesült józanság, mértékletesség, és szinte csak a munkájának él. A viharos, váratlan találkozás mindkettejük sorsát megpecsételi, és hamarosan rájönnek: egész életükben másra sem vágytak, csak egymásra. Bimbózó szerelmüket azonban igencsak próbára teszi, amikor felbukkan valaki Maria múltjából. Fenyegető üzenetei fenekestül felforgatják a két fiatal mindennapjait. Vajon ily nehéz időkben is képesek megőrizni szerelmüket, vagy a bosszú lángjai elemésztik a kettejük között kialakult köteléket?


Nicholas Sparks legújabb, mély érzelmekkel és borzongással teli regényének lapjain egy férfi és egy nő egymásra találásának lehetünk a tanúi, összefonódó sorsukban lépten-nyomon megmutatkozik a szeretet, a szerelem és az összetartás ereje. Maria és Colin pedig arra is ráébred: ahhoz, hogy a másik fél valódi énjét megismerjük, a szemünk helyett a szívünkkel kell látnunk.

 

Kedves Olvasó! Válaszolja meg az alábbi kérdéseinket és Öné lehet a szerző Engem láss című könyve. A helyes válaszokat Május 15-ig várjuk az alkotonok@alkotonok.hu email címre.

 

Kérdések?

 

1./ Milyen nemzetiségű az író?

2./ Hány regényéből készült film?

3./ Az engem láss két főszereplőjének mi a foglalkozása?