Az Andreas STIHL Kft. az Everest Expedíció 2017 támogatójaként büszkén tekint vissza az elmúlt három hónap eseményeire, Klein Dávid és Suhajda Szilárd csúcstámadási-kísérletére. Annak ellenére, hogy oxigénpalack nélkül nem sikerült feljutniuk a világ legmagasabb pontjára, a két magyar hegymászó eredményére a vállalat nem kudarcként, hanem felelősségteljes döntésként tekint.

Amikor március elején bejelentette csúcstámadási kísérletét Klein Dávid és Suhajda Szilárd, az Andreas STIHL Kft kijelentette: azért támogatják a két sportoló csúcstámadását, mert a profi hozzáállás, a maximalizmus és a folytonos kihívások keresése olyan tulajdonságok, melyek nélkül nem létezik sikeres expedíciós hegymászás, ezen értékeket pedig a STIHL is magáénak vallja.

Everest_be

„Ezen erények sora az elmúlt hetek eseményeinek figyelembevételével kiegészült a fegyelmezettséggel, a bátorsággal, a megfontoltsággal és a felelősség-tudattal” – mutat rá Szentesi Levente, az Andreas STIHL Kft marketing és értékesítési igazgatója. Hozzáteszi: meggyőződésük, hogy egy expedíció nem csak akkor sikeres, ha a hegymászó felér a csúcsra, hanem akkor is, ha életben marad. A vállalat szerint az, hogy Klein Dávid és Suhajda Szilárd visszafordult, és épségben visszatértek Magyarországra, sportolói nagyságukat dicséri. „Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a felelősségteljes döntést képesek voltak meghozni, s el tudták engedi azon álmukat, hogy fent álljanak a Mount Everest csúcsán” – teszi hozzá Szentesi Levente.

A marketing és értékesítési igazgató aláhúzta azt is: hiszik, hogy a két expedíciós hegymászónak nem szabad végleg feladnia céljukat, s hogy a folyamatos fejlődésre való törekvésük, kitartásuk és kompromisszumoktól mentes maximalizmusuk felsegíti majd őket a világ legmagasabb pontjára.