Kádár Tünde két kislány anyukája, aki a kicsik születéséig légiutas-kísérőként dolgozott. Utazásai során a színek, illatok, ízek teljesen elvarázsolták. Mikor az első kislányát várta és próbált ruhákat keresni a növekedő pocakjára, hiányolta a sokszínű, tarka világot. Nem talált színeket, mintákat, vidám, divatos darabokat a kínálatban. Divatjamúlt és méregdrága ruhákkal voltak tele az üzletek. A második baba érkezésekor már egyértelműen megfogalmazódott benne, hogy élettel teli kismamaruhákat szeretne tervezni. Tündével most a célokról, a megvalósult álmokról beszélgetünk.

Mami_portre

Értem, hogy a színek formák hiányoztak, de hogyan lehet ezt átültetni a gyakorlatban? Hogyan jelenik meg ez a ruhák designjában?

Igyekszünk vidám, világos, színes, akár virágos és csíkos anyagokat választani a ruhák tervezésénél. Tulajdonképpen bármi szóba jöhet, amitől jobb kedve, kellemesebb napja lesz egy kismamának. Ami a formákat illeti, próbáljuk a klasszikus kismama fazonok mellé becsempészni az aktuális trendeket csak várandós formában kialakítva. Nagyon ügyelünk a termékeink minőségére. A ruhákat személyesen tesztelem. Minden mintadarab az én méretemben készül el és csak abból lesz mamishop-os ruha, ami maradéktalanul átmegy, a teszten, nem megy össze, nem bolyhosodik, kényelmes.

Tünde, milyen a jó kismama ruha?

A jó kismama ruha elsősorban kényelmes. A rugalmas, természetes anyagok használata alapkövetelmény. Nem szorít, nem szúr, nem csúszik le. Ideális esetben úgy van kialakítva, hogy a baba születése után, a szoptatás időszakában vagy még azután is a gardrób kedvenc darabja maradhasson, és ne kelljen pár hónap után félre tenni. Nem utolsó sorban pedig a jó kismama ruha csinos. Nagyon fontos, hogy egy nő ebben a hormonális, testi és egyéb változásokkal teli időszakban is mindig Nőnek, csinos nőnek érezhesse magát.

Mami_2

Milyen nehézségekkel szembesültél az induláskor?

A lányaim születése előtt 10 évig légiutas-kísérőként dolgoztam a Malév kötelékében, így azon kívül, hogy mindig szerettem a csinos ruhákat, a divatot, nem igazán volt tapasztalatom ennek a szakmának a technikai hátterét illetően. Volt egy klassz ötletem, ami mellett kitartottam. Időbe telt mire kezdtem megtalálni a helyem az internetes kereskedelem és méteráru nagykereskedések hálójában.

Hogyan látod az elmúlt időszakot? Beváltotta a bolt a hozzáfűzött reményeidet?

Mozgalmas, nehéz, kihívásokkal teli év van mögöttünk, de úgy látom, jó irányba haladunk.

Milyenek a visszajelzések?

Sok visszajáró vásárlóval, elégedett kismamával büszkélkedhetünk. Egyre többször futok bele abba is, hogy szájról szájra jár a jó hírünk.

Mami

Soha nem vágytál vissza a felhők fölé?

De, vágytam vissza. Mindig is vágyakozom. Ez egy olyan életforma volt, amit nem lehet csak úgy elhagyni, de a nemzeti légitársaság csődje nélkül is nagyon fájó szívvel, de el kellett volna gondolkodnom azon, hogyan is legyen tovább két picike gyermek mellett egy rengeteget távol lévő férj társaként. Mindenképpen valami olyan dologba szerettem volna belevágni, ami méltó módon kitöltheti az űrt, amit ez a csodás szakma hagyott maga mögött. Úgy érzem, jó helyen vagyok.

Milyen jövőbeni terveid vannak?

A mamishop jelenleg nagyon online vállalkozás. Mindenképpen szeretnénk olyan megoldást találni, hogy ruhák fizikálisan is jelen legyenek valahol Budapesten és ne csak webes felületen lehessen őket megvásárolni. És természetesen szeretnénk, ha minél több csinos kismamát láthatnánk mamishop ruhában, elégedett mosollyal az arcán.