Lehet alkohol nélkül is élvezni a vörösbor gyógyhatásait! / Innováció és milliárdos beruházás a Bock Borászatnál Évtizedek óta bizonyított tény a vörösbor, különösen a villányi vörösbor gyógyhatása. Eddig azonban gyerekek és az alkohollal szemben ilyen-olyan okokból intoleráns emberek nem élvezhették ezt. A Bock Borászat új fejlesztése révén azonban hamarosan már ők is részesülhetnek az áldásos hatásokból.

Bock_J

„Nagyon szeretem a villányi vörösbort, és mindenkinek azt tanácsolom, hogy fogyasszon belőle naponta legalább egy pohárral, de felismertem, hogy sokan erre képtelenek. Ezért kezdtünk abba a fejlesztésbe, amelynek első kapavágásait ma tesszük meg, a Függetlenség napján!” – magyarázza Bock József villányi borász, miért kezdett pincéje mellett milliárdos szőlőmag-feldolgozó kísérleti üzem építésébe, hogy – függetlenül a borfogyasztástól – mindenki számára elérhető legyen a villányi egészségvédelem.

Bock_bor

A villányi kékszőlő magjában ugyanis a helyi borhoz hasonlóan megtalálhatók ugyanazok az antioxidánsok, polifenolok, amelyek igazoltan tumorellenes és egyéb, szó szerint szív- és érrendszer-erősítő hatással rendelkeznek. Ezt már nem csak a villányi borászlegenda mondja, hanem a Pécsi Tudományegyetem biokémikus egyetemi docense, Dr. Márk László is, aki több, mint egy évtizede dolgozik együtt a Bock Pincével, és kutatja a vörösbor-alapanyag áldásos hatásait.

Bock_szőlő

A szakember felügyeletével már eddig is készítettek szőlőmagolajat és –őrleményt, ám a Bock Borászat most a külső feldolgozóktól is „függetlenedik”, és saját beruházás keretében, a világon egyedülálló módon nemcsak őrleményt, hanem a fejlesztés eredményeként úgynevezett retard tabletta formájában szedhető, az immunrendszert is erősítő, lassan felszívódó szőlőmag-készítményt is elő fog állítani. A tudósok és a Bock Borászat összefogásából megvalósuló új termék a Bock Borászat borainak mértékletes fogyasztásához hasonlóan hozzájárul az egészséges életmódhoz. „Ezzel kapcsolatban csak egy dolgot sajnálok – fűzi hozzá Bock József –, olyan tablettát és szőlőmagterméket még nekünk sem sikerült feltalálnunk, ami a borainkhoz hasonlóan finom lenne, így én továbbra sem fogom kihagyni az étkezés melletti egy-két pohár vörösbort sem!”