December 3-án a Millenáris Park ad otthont a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárának. A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére a legnagyobb, hazai családokat segítő civil szervezetek fognak össze azért, hogy a Melletted a helyem Egyesületen keresztül támogassák a koraszülött kisbabákat és családjaikat. A vásár kiemelt célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a civil szféra erejére és az adventi időszak jelentőségére, valódi üzenetére.Közel száz családokat támogató civil szervezet, cég és közéleti szereplő több tucat kézzel készített karácsonyi portéka, változatos színpadi programok. Az adventi időszak nyitányaként eddig még nem tapasztalt összefogás valósul meg Advent első vasárnapján a Millenáris Parkban. Hónapok óta készülnek a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az árusításukból befolyó összegből lehetőség nyíljon támogatni a koraszülött kisbabák anyatejes táplálását, amely a támogatott Melletted a helyem Egyesület egyik fő célkitűzése.

Advent_Be

A jótékony segítségnyújtás mellett a vásár remek lehetőséget kínál arra is, hogy a látogatók megismerhessék a civilek tevékenységét, hisz a standoknál mindenki maga fogja árulni saját készítésű karácsonyi portékáját. A vásár szervezőinek kiemelt célja továbbá, felhívni a figyelmet az adventi készülődés valódi jelentőségére, többek között arra, hogy sokkal értékesebb lehet egy szívvel-lélekkel készült egyedi ajándék a boltban kapható méregdrága, sokszor feleslegessé váló termékeknél.

A kezdeményezéshez neves közéleti személyiségek és a gazdasági élet fontos szereplői is csatlakoztak. A jótékonysági vásár fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége.

Mi ott leszünk! Várjuk olvasóinkat is!