Big girl azaz Nagy lány a címe annak a könyvnek, ami a napokban akadt a kezembe. A cím nem arra utal, hogy valaki immáron felnőtt nő, hanem arra, hogy sajnálatos módon nem egy karcsú cérnalány az illető.

A könyv írója a New Yorkban élő, író, újságíró Kelsey Miller, aki szinte születése óta küzd a ránehezedő kilók súlyával és élete nagy részét azzal töltötte, hogy minden lehetséges módon megpróbált megszabadulni tőlük. Erőfeszítéseit ideig-óráig siker koronázta, de aztán a leadott kilók és plusz még jó néhány visszakúszott. Sokunk számára ismerős ez, ugye?

kelsey_konyv_usa

kelsey_konyv_magyar_1jpgKelseys is kipróbált már mindent: rohamdiétákat, egészséges diétákat és táplálkozási szakértők által összeállított étrendeket, ami ugyanaz, mint az előzőek, csak drágább. 29 éves korára elérte a mélypontot: rájött, hogy semmilyen diétával nem képes megváltoztatni sem a testét, sem az életét. Egy intuitív táplálkozási irányzattal foglalkozó tanácsadó… Hopp! Álljunk csak meg egy pillanatra! Mi a csuda az az intuitív táplálkozás?! Nos, az intuitív táplálkozás röviden és egyszerűen azt jelenti, hogy a szervezetünk belső, éhség-jóllakottság jelzéseivel összhangban étkezünk. Vagyis akkor hagyjuk abba az evést, amikor testünk jelzi, hogy elég. Erre oda kell figyelni! Vagyis nem az utcán zacskóból megenni valamit, hanem igenis leülni az asztalhoz és rágni! Érezni az ízeket! Az intuitív táplálkozás amúgy egy velünk született képesség. Gondoljunk csak a kisbabákra, addig és annyit esznek, amire és amennyire szükségük van!

Szóval Kelsey egy intuitív táplálkozási irányzattal foglalkozó tanácsadó és fitness szakemberek segítségével megtanulta, hogyan táplálkozzon a teste jelzéseit követve, és milyen mozgásformát kövessen, amely mellett ki tud tartani, és amellyel nem az elégetett kalóriákat hajszolja. Ám minden egyes, az egészséges jövő felé tett lépés fájdalmas igazságokat hozott fel a múltból, amelyekkel meg kellett birkóznia. A szerző hatalmas öniróniával és kőkemény őszinteséggel beszél önmagáról, a múltjáról, lelki és fizikális sebeiről, és arról a heroikus küzdelemről, amit végigcsinált. Nem biztat másokat, hogy ugyan ezt tegyék, de jómagam, aki szintén születésem óta küzdök a kilókkal, úgy döntöttem elhiszem neki, hogy ez működik.

kelsey_be_1

Kedves olvasóm! Ha Ön is küzd a kilókkal, olvassa el Kelsey könyvét. Nem mondom, hogy mindenki számára működő receptet találunk benne, de még mindig jobb, mint halálra éheztetni magunkat, nem?

Ha ellátogat Nyereményjáték oldalunkra és ott megválaszolja kérdéseinket, akkor megnyerheti Kelsey Miller Big Girl c. könyvét, amivel egy újévi fogadalom (Januártól fogyózom!) – esetleg -, könnyebben megvalósítható lesz.