Úgy érzi a kedves olvasó, hogy ezzel még túl korai foglalkozni? Hogy még csak augusztus van? Hogy nyár van? Nos lehet. De nekem sikerült ebben a kánikulában úgy megfázni, hogy még a hangom is cserben hagyott. No persze ennek a férjem örül a legjobban…. Mindenesetre ezt én annak tudtam be – mármint, hogy megfáztam -, hogy az immunrendszerem kissé oda van… Nézzük milyen tünetekkel jár a legyengült immunrendszerünk? Hogyan tudjuk felerősíteni immunrendszerünket az őszi-téli hideg időszakban? Dr. Szigeti Gyula tanácsai.

Az ősz időszakban gyakran jelentkezik fáradékonyság, dekoncentráltság és a baktériumos, vírusos fertőzésekre is hajlamosabbak vagyunk, amint a hideg időszak beköszönt. Ahhoz, hogy szervezetünket megfelelően felkészítsük, természetesen elengedhetetlen a megfelelő gyümölcs és zöldség fogyasztás, melyet vitaminokkal és gyógynövények szedésével egészíthetünk ki. Régóta ismert például az Echincea gyógynövény hatása, ami a nátha, a megfázás és a felső légúti megbetegedések tüneteit csökkenti, mely elsősorban az Echinacea bioflavanoid tartalmának köszönhető.

Tudtad-e, hogy a népgyógyászatban az influenza megelőzésében és a fertőzés tüneteinek csökkentésében ma egyetlen olyan gyógynövénynek sincsen akkora jelentősége, mint az Echinaceának?

Az Echinacea (másnéven kasvirág) a népgyógyászatban régóta ismert gyógynövény, melyet elsősorban az influenza megelőzésére és a fertőzés tüneteinek kezelésére használnak mind a mai napig. A népgyógyászatban meghűlések, hörghurut, mandulagyulladás, nőgyógyászati és húgyúti problémák esetén is alkalmazzák a benne lévő számos fontos hatóanyag miatt. Kísérletek igazolják, hogy az influenza és nátha kezdeti szakaszában az Echinacea fogyasztása csökkentette a megfázás tüneteit és a megbetegedés lefolyása is gyorsabb volt. Ezt a hatást fokozhatjuk még C-Vitamin szedésével, mely segíti a felszívódást.

Eg_be

Tudtad-e, hogy kinek köszönhető a C-Vitamin felfedezése? A C-Vitamin hiánya számos problémához vezethet, így érdemes megfelelően pótolni azt! Tudtad például, hogy egy dohányos egy szál cigarettával 25-150 mg C-Vitamint veszít el a szervezetéből?

A Szent-Györgyi Albert által felfedezett, paprikából kivont C-Vitamin hatása széleskörűen ismert, a felfedezésért pedig Nobel-díj járt. Elsősorban az immunrendszer erősítésére használják, de izületvédő, erősítő hatása is ismert. Védi az ereket, és ezáltal hozzájárul a bőr, fog, fogíny, csontok és porcok normál állapotának fenntartásához. Dohányosok számára kiemelten fontos, mert a dohányzás megköti a szervezetben a C-Vitamint. Sportolók számára szintén szükséges pótolni, mert nélküle megnő a sérülésveszély, és csökken a regeneráló képesség. Mivel a C-Vitamin felszívódáshoz szükségesek az ún. bioflavanoidok is, így egy komplex összetevős készítménnyel (pl. Echinaceával vagy cinkkel) nagyobb hatás érhető el.

Tudtad-e, hogy a magyar lakosság nagy része cinkszegény? Vajon mihez vezethet a cink hiánya szervezetünkben?

A cink fokozza a C-Vitamin és az Echinacea bioflavanoid tartalmát, így ezek együttes alkalmazása az immunrendszer erősítésében meghatározó, hiszen egymás szerepét felerősítik. Sajnálatos módon a magyar ember étrendje cinkben szegény, így ajánlott pótolni a hiányt. A cink hiánya ugyanis növekedési zavarokhoz, heresorvadáshoz, a spermaszám csökkenéséhez, sőt akár kopaszodáshoz is vezethet. A fogyókúrás étrendek kifejezetten cinkszegények, így az ő esetükben pótolni szükséges. Szintén pótolni szükséges aktív sportolók esetében is, akik a nagy megterhelések esetén az izzadás során jelentős mennyiségű cinket veszítenek el a szervezetükből.

Eg_grepplusz-650x650-nsjo

Celsus Grép Plusz csepp

Nem keserű Grépfrút-kivonat, Echinacea + C-vitamin.

A grépfrútmag kivonat + C vitamin + echinacia együttes hatása segíthet az influenza megelőzésében és immunrendszerünk védekező képességének megtartásában.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr normál állapotának fenntartásához. A C-vitamin hozzájárulhat a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, valamint a fáradtság csökkentéséhez és az immunrendszer normál működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!