Nagy kánikulában, vagy gyerekek társaságában készítsünk jeges teát, ami nemcsak egészséges, hűsít, frissít, de a nyári folyadékpótlás legízletesebb és legtrendibb formája.

Tea kancsóAzonban néhány fontos szabályt itt is érdemes betartani, hogy finom hűsítő italt kapjunk. Lássuk, mi a jó jeges tea titka.

Legfontosabb a jó alapanyag, hiszen ha gyenge teát még hígítunk is, ízetlen lesz az italunk.

  1. lépés: a legjobban bevált recepthez először sűrű teafőzetet készítünk. Egy csészényi vízhez használjunk 2-3 csészéhez elegendő teafüvet, forrázzuk le, majd hagyjuk állni néhány percig. Fekete vagy zöld teát 2-3 percig, Rooibost 4-5 percig, gyümölcsteát viszont 6-10 percig érdemes áztatni.
  2. lépés: szűrjük le és ízesítsük kevés cukorral vagy mézzel. Még akkor is érdemes kicsit édesíteni, ha egyébként forrón cukor nélkül szeretjük a teát, különben hidegen íztelen lesz.
  3. lépés: öntsük át a sűrű teát egy dekoratív üvegkancsóba, öntsük fel hideg, lehetőleg szűrt vízzel, és tegyük a hűtőszekrénybe 2-3 órára.
  4. lépés: tálaláskor a poharakba tegyük a jégkockákat, és erre öntsük rá a hideg teát. Díszíthetjük gyümölcsökkel, mentalevéllel, citromfűvel vagy citromkarikákkal.

Kedvenc receptem, próbáld ki Te is:

ALMÁS –BARACKOS JEGES TEA

Hozzávalók:

  • 2 csapott evőkanál szálas zöld tea
  • 6 dl víz
  • 2 dl szűrt almalé
  • 1-2 nektarin felkockázva.

Elkészítés:

Készíts egy erős zöld teát a fent leírtak szerint. Miután kihűlt, öntsd fel hideg almalével.

Egy üvegkancsóba tégy jégkockákat és 1-2 feldarabolt nektarint, majd öntsd rá a hideg almás zöld teát. Hosszú poharakban, szívószállal tálald. 6 adag lesz belőle.