Általában már december elején elkezdek készülődni az ünnepekre. Kezdem a takarítással, a lakás díszítésével, persze csak szolidan. Az ajándékozással szintén így vagyok. Időben megveszek mindent, mert sokszor az utolsó pillanatra maradt. Idén ügyesebb voltam és már csak csomagolni kell. Aztán, ahogy egyre jobban közeledik, az ünnep fejben elkezdem tervezni az ünnepi menüt. Elképzelem mivel is tudnám meglepni szeretteimet. Az ünnepi asztal nálunk úgy néz ki, mint egy hatalmas büfé asztal. Szeretek változatosan főzni, nincsenek megrögzött szokásaim inkább több mindenből készítek kevesebbet, de akkor biztosan mindenki talál kedvére való falatokat. Szent estét mindig itthon töltjük a gyerekekkel. Nincsenek, meg szokott ételeink igyekszem mindig valami újat mutatni, kitalálni.

kitti_be

Ami biztosan lesz az a hal és töltött káposzta. Első napján szülők jönnek, ilyenkor természetesen több minden készül. Tyúkhúsleves, pörkölt, rántott hús körettel és minden évben valami extra, amit most még csak tervezek. Természetesen a sütés sem marad el, sőt! Az egész családot, rokonságot én látom el sütivel. Ami idáig biztosan kerül az ünnepi asztalra az a bejgli, zserbó, és mézeskalács. Első sorban ezek a kedvencek.

kitti_be_1

Gyermekeim is szívesen részt vesznek a díszítésben, de a konyhában is szívesen szorgoskodnak körülöttem. Nagylányom, aki 14 éves szinte mindenben tud, már segíteni legyen az sütés vagy főzés. kicsi fiam, aki 5 éves szintén besegít, főleg a tészták érdeklik, abból is, amit szaggatni kell. Egy csodálatos 3. gyermeket, egy kis hercegnőt is szeretnék megemlíteni ő 2 éves nem vér szerinti gyermek, de teljes értékű családtag. Szintén kiveszi a részét minden jóból, de őt inkább az evés rész érdekli. Igyekszem, mindenbe bevonni őket együtt megbeszéljük, ki mit szeretne enni és közösen el is készítjük. Soha nincsenek, nagy igények ezért mindig kitalálok valami újat, valami különlegeset, de ez egészen az utolsó percekig titok marad előttük.