Háziasszonyunk Dobai Kitti mindig kitalál valami finom édességet a hétvégére. De az ő sütijei nem csak finomak, de nagyon mutatósak is. Íme megin kettő ellenálhatatlanul finom és meseszép édesség.
Zebratortamuffin sütőben
Hozzávalók:
5 db tojássárgája, 250 g porcukor, 125 ml víz, 250 ml étolaj, 5 db tojásfehérje, 12 g sütőpor, 375 g búzaliszt (BL55), 2 evőkanál kakaópor – holland, 1 teáskanál fahéj (őrölt).
Elkészítés:
Az öt tojás sárgáját a 250 g. cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, és az olajat, majd a tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk. Megfelezzük a tésztát, az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót, és a fahéjat, majd összekeverjük. Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Nem kell elkenni! Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk. Ezt követően kb 50 percig sütjük, 170 C fokon légkeverés nélkül. Ha kisült, hagyjuk a formában teljesen kihűlni.
A végeredmény egy belülről is nagyon látványos, és ízletes Zebratorta lesz! Annyiban módosult a recept, hogy 3 fele osztottam a tésztát a harmadikhoz piros ételfestéket használtam. Tetejét tűvel mintáztam
Pudingos-tejfölös szelet barackkal
Hozzávalók 24 szelethez:
Tészta hozzávalói:
40 dkg liszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Pudingos-tejfölös krém hozzávalói:
55 dkg tejföl, 20 dkg porcukor, 5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: 25 perc, sütés: 25 perc
Elkészítés:
Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a felkockázott vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverd hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaót. Mehet hozzá a tejföl, az egész tojás, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha a tészta jól összeáll, könnyen nyújtható, felezd el, és formálj két gombócot. Egy sütőpapírt lisztezz meg, az egyik tésztát nyújtsd ki rajta, és emeld a papírral együtt a tepsibe.
A krémhez a pudingport dolgozd simára kevés tejjel, majd öntsd hozzá a maradékot. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és állandóan kevergetve főzd meg. Ha kellően besűrűsödik, vedd le a tűzről, hűtsed ki teljesen, majd kend egyenletesen a tepsiben lévő tésztára.
Nyújtsd ki a másik gombócot is, és óvatosan helyezd a krém tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. A sütőből kivéve a tésztát hagyd teljesen kihűlni a tepsiben, és tedd néhány órára a hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen.