Akinek gyereke van, az tudja, hogy édességből, nasiból, vagy valami “rágcsából” soha nem elég. Az iskolából fáradtan haza eső kis lurkók állandóan éhesek. Nos az ő számukra egy könnyen elkészíthető sütit osztok most meg az olvasókkal.

Hozzávalók:

50 dkg liszt 5 dkg cukor 6 dkg olvasztott margarin 2 tojás csipet só 3 dl tej 3 dkg élesztő 10 db üres sörös doboz alufóliába tekerve

Kitti_1

Elkészítés:

Dagasztás után duplájára kelesztjük. A sörös dobozokat alufóliába tekertem, hogy a festékanyag ne kerüljön a tésztára, és megkentem olajjal. A tésztát kb fél cm vastagra nyújtottam és csíkokra vágtam. Feltekertem őket a dobozokra olajos kézzel és cukorban megforgattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, először fektettem kb 5 percig sütöttem így, hogy ne csússzon össze, majd talpra állítva tovább sütöttem, míg szépen elkezdett pirulni mindenhol. 180-200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem. Ebből az adagból nekem 10 db lett. Isteni finom. Ízlés szerint Ízesíthető Pl: kakaó, fahéj, dió, mogyoró, vanília, kókusz stb.

Kitti_2

Jó étvágyat!