Kiss Alexandra a DPD Futárszolgálat Értékesítés Támogató Csoportvezetőjeként dolgozik. A törékeny külső erős, határozott nőt takar. Nem is lehet ez másképp, hiszen a vállalatnál betöltött szerepe, megköveteli a határozottságot, a következetességet. Vele beszélgetünk most munkáról, családról, hivatásról.

Alexandra, miért pont a DPD?

2013. október 16-án kerültem a céghez, ennek lassan már 2 éve. A hirdetést egy álláskereső portálon láttam, és csak elküldtem az Önéletrajzom, ahogy sokan mások. Akárki kérdezi, hogy hol dolgoztam ez előtt és milyen szakmai tapasztalataim vannak, mindig el kell hogy mondjam, hogy nagyon szerencsésnek tartom magam, mert viszonylag kevés ideig, kb. 2 hónap telt állás kereséssel. 2013 nyarán szűnt meg a határozott idejű szerződésem az előző munkahelyemen.

Elkezdtem már előtte állást keresni, mert frissen végzett egyetemistaként láttam, milyen nehéz elhelyezkedni a magyar munkaerő piacon. Bejelentkeztem egy intenzív angol nyelvi kurzusra, ami egy hónapig tartott, mellette állást kerestem. Egy hét volt hátra a tanfolyam végéig, amikor felhívtak a DPD -től, hogy várnak egy interjúra. Elmondták, hogy első körben egy excel tesztet kell megírni és ha sikerül, akkor egyből mehetek az interjú 2. körére, ami a Kereskedelmi igazgatóval való találkozót jelentette. A tesztet viszonylag rövid idő alatt, sikeresen megírtam, majd megtörtént a tényleges interjú és most itt vagyok.

Kiss AlexandraMilyen pozíciót tölt be a cégnél, s ehhez, ilyen feladatok társulnak?

Amikor ide kerültem, akkor a pozíció, amire jelentkeztem Kereskedelmi igazgatói asszisztens volt, akkor a munkaköröm riportok készítése és egyéb adminisztrációs feladat volt. Ahogy telt az idő, egyre több elemzői feladatom lett. Az idei évben, pedig megalakult az Értékesítés támogató csoport, melynek a csoportvezetője vagyok.

A csoport feladatai közé tartoznak;

  • a DPD Hungária Kft. értékesítőinek támogatása, folyamat-, adminisztráció- és riport szinten,
  • Érétkesítőink egyéni célkitűzéseinek meghatározása, egyéni teljesítményeik mérése egész évben, heti és havi viszonylatban,
  • Megmaradtak az elemzői és riporting feladatok, ezek leginkább a csomag volument és ügyfél teljesítményt vizsgáló elemzések és riportok. Az én fő feladatom jelenleg a csoport vezetése, a meglévő folyamataink felülvizsgálata és javítása, valamint olya új folyamatok kialakítása, mellyel hiszem, hogy növelhető a hatékonyság és az eredményesség, mind csoport, mind szervezet szinten.

Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel a vállalatnál meg kellett birkóznia?

A legnagyobb kihívásnak a rövid időn belül történő pozíció és feladatkör változást tartom. Első körben a magammal szemben támasztott elvárásoknak szerettem volna megfelelni, a kinevezéskor és azt követően egyaránt. Ambiciózusnak és ezzel együtt maximalistának tartom magam. ezért úgy voltam vele, hogy ha magamnak sikerül bizonyítani, hogy igenis megértem arra, hogy egy csoportot vezessek, akkor a felettesemnek is bizonyítani fogom, hogy jól döntött amikor a csoport kialakítása mellett döntött. Úgy érzem az akadályokat és a buktatókat jól éltem meg, és amellett hogy van még mit tanulnom vezetőként, jó úton haladok.

Kiss Alexandra Mit jelet Önnek a siker?

Siker számomra az, főleg most vezetőként, ha az egyéni teljesítményem mellett a csoportom is az elvárásoknak megfelelően és azon túl kimagaslóan jó eredményeket érjen el. Szeretem úgy átadni a tudást a csoportban dolgozó kolléganőimnek, hogy értsék és lássák át a folyamatokat, és az elvégzendő feladatokat a legnagyobb magabiztossággal lássák el. Igyekeztem a kolléganők betanítását úgy összerakni, majd azt követően a megszerzett tudást úgy mérni, hogy az megfelelő képet adjon az egyéni kompetenciákról.

Siker számomra az is, hogy bármikor a legnagyobb nyugalommal mehetek szabadságra, mert tudom, hogy a csapatom képes megválaszolni minden felmerülő kérdést és megoldani minden felbukkanó problémát.

Származott-e, származik-e előnye vagy hátránya, az üzleti életben abból, hogy nő?

Azt gondolom, hogy ma nincs már olyan éles ellentét, vagy megkülönböztetés, ha arról beszélünk, hogy az üzleti életben férfiak és nők egyaránt jelen vannak. Sokszor azt veszem észre a mindennapi életben és esetenként a saját környezetemben is, hogy az én ambiciózusságom és „karrierre éhségem” van hogy nagyobb, mint egy velem egykorú férfié.

Az tény, hogy nem tudhatok magam mögött több évtizedes szakmai tapasztalatot, azonban ilyen rövid idő elteltével is látom, hogy nagyritkán a „nőiségemből” adódóan kérdőjelezik meg a szakmai hozzáértésemet. Nem hiszem azt, hogy azért értem el vagy fogok elérni igazán nagy sikereket, mert nő vagyok. Sőt, nőként sokkal jobban és intenzívebben dolgozom azért, hogy a kiváló szakembert és a jó vezetőt lássák bennem a kollégáim és a vezetőim egyaránt.

Mivel tölti szabadidejét?

Szabad időmben szívesen olvasok és ha tehetem elutazom olyan helyekre, ahol még nem voltam. Szeretek moziba és színházba járni. Saját családom még nincs, de amikor eljön az ideje, szeretnék gyerekeket.

Jövőbeni tervei?

Sok és sokféle tervem van, melyeket rövidebb és hosszabb távon meg is fogok valósítani. Rövid távú céljaim érintik a magánéletemet, erről nem szeretnék bővebben beszélni, valamint a vállaltnál az a célom, hogy a csapatommal együtt még nagyobb sikereket érjünk el a szervezeten belül és valami maradandót alkossunk.

Orbán Erika