Mielőtt a találkozó előnyeiről írok, szeretném tisztázni, ki is az a fejvadász, mert még a mai napig azt tapasztalom, hogy ezzel nincs mindenki tisztában.

Fejvadász: az a személy, aki szolgáltatói (tanácsadói) oldalon, a különböző iparágakból érkező ügyfelek kérésére és elvárásai alapján, segít az ügyfél vállalati kultúrájába, azon belül az adott kisebb szervezeti egységbe leginkább illő, szakmailag felkészült vezetőket és specialistákat, szakembereket találni. A munkakezdés után pedig beilleszteni őket.

Nézzük az előnyöket:

A fejvadász többnyire szakosodik néhány iparágra, melyben ilyen módon jobban el tud mélyülni; tisztában van a területek szakkifejezéseivel, sajátosságaival, a várható változások gyorsaságával.  A munkavállalók oldaláról széles spektrumot lefed a fizetési és egyéb igények ismerete, valamint a kapcsolati háló. Az ügyfél oldaláról pedig beavatottá válik a szakmai specialitásokba, a kínált juttatási csomagba, a továbblépési- karrierépítési utak lehetőségébe. Jól átlát egy adott szervezetet belülről, hiszen az ügyfelet előzetesen és tüzetesen megismerte. Több, azonos szektorból fellépő szereplő megismerése után, pedig erős összehasonlítási alappal rendelkezik.

Fejvadász_be_1

A fejvadász rugalmasabb az Önéletrajzok előszűrésében és több idővel rendelkezik ehhez. Ő már apróbb részletekből, leírt, korábbi tapasztalatok összefüggéseiből képes következtetni arra, hogy a főbb elvárások meglétén túl, ki passzolhat a pozícióra. Míg az Önéletrajz, amelyen bemutatkozunk egy írásos forma, nincs személyes kontakt, addig a fejvadásszal a hagyományos interjún túl, elbeszélgethetünk és tanácsot kérhetünk akár az Önéletrajzunk átalakításával, akár az interjú technikákkal kapcsolatban.

Fejvadász_Be_2

A fejvadász minden egyes jelöltet elraktároz a fejében és természetesen kérésre, a cégének adatbázisában. Mivel, jól ismeri az ügyfeleit, tudja, hogy az egyes vállalati kultúrákba ki lesz integrálható egy újabb keresés alkalmával, ha az éppen futóra nem rájuk esik a választás. Ilyenkor újra felveszi a jelölttel a kapcsolatot és elmeséli neki a lehetőséget, esetleg érdekelheti-e. Az is megeshet, hogy az interjú alany jobban illeszkedő lenne egy másik aktuálisan futó pozícióra, amelyre a szakember felhívja a figyelmet, mert náluk mindig több projekt fut párhuzamosan.

A fentieken túl, nem minden cég hirdeti meg a megüresedő állásait, sokszor azok bizalmas volta miatt, vagy azért, mert annyira speciális a pozíció, hogy arra szélesebb körű kutatást kell végezni. Ezért ezeket fejvadász segítségével tölti be.

Összességében tehát érdemes élni a fejvadászok megkereséseivel, hirdetéseivel és nem utolsó sorban a munkavállaló is ismertebb lesz általuk a piacon.

Kedves Olvasó! Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzám bizalommal az alábbi email címen.

Kókainé Grega Viktória

alkotonok@alkotonok.hu