Az intim területek pH-értéke a nők esetében rendkívül könnyen felborulhat. A stressz, a menstruáció, a sport hatására a normális értéktől jelentősen eltolódhat, melyet az életkori sajátosságok okozta hormonális változások, így a nővé válás, a terhesség vagy a menopauza tovább fokozhat.

A nők intim területeinek pH-értéke kortól és hormonszinttől függően 3,5-5,5 között mozog. Ez azonban könnyen megborulhat, így fenntartásához az intim mosakodók segítségére van szükség. A megfelelő kémhatás megőrzése kulcsfontosságú, hiszen a lúgos irányba tolódó pH-érték növeli a bakteriális vagy gombás fertőzések kialakulásának veszélyét, mivel csökken az a Lactobacillus flóra, mely biztosítja azt az enyhén savas környezet, mely meggátolja a nem kívánt kórokozók elszaporodását. Ennek az egyensúlynak a felborulása fogékonyabbá teszi a nőket a fertőzésekkel szemben.

supakdorina1

Supak Dorina

Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa az enyhén savas hatású, tejsavakat tartalmazó intimmosakodók napi egyszeri használatát javasolja. A túlzottan gyakori használat esetén ugyanis csökkenhet az intim területek saját védekezőképessége, így nagyobb mértékben vannak kitéve a bakteriális és gombás fertőzések kockázatának. A szakértő a hormonális változásokat és az intim területek eltérő kémhatásait figyelembe véve, az egyes élethelyzetekhez igazodva ajánlja a választást a különböző pH-értékű intimmosakodók közül. A Neutromed ezt felismerve alkotta meg és dobta piacra intim mosakodókból álló termékcsaládját, hogy valós alternatívát tudjon nyújtani a női egészség megőrzésére minden élethelyzetben. Intim mosakodói között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékektől mentes változat is, melyek alkalmazhatók sportolást követően, menstruáció ideje alatt, a menopauza idején és termékeny nők esetében rendszeres, hétköznapi használatra is.

A Neutromed intim mosakodói megtalálhatók a drogériák és a nagyobb hipermarketek polcain.