Folytatjuk a Sándor Szilvia természetgyógyász, akupresszőr, masszázs- és lélekterapeutával készült interjúnk. Szilvi már sokat elárult magáról a munkájáról, de az alábbiakban azt is megosztja velünk mit is tud ő segíteni nekünk.

Szilvi_portre

Sándor Szilvia

Valójában miben tudsz segíteni a ma emberének? Illetve miben kéri a ma embere a segítséged?

Igazából abban, hogy újra képes legyen a fentebb említett Egységet megélni. A terápiáimmal nem varázsolok, nem vagyok képes arra, hogy egy más, könnyebb életet adjak nekik, nem célom és feladatom megváltoztatni az életkörülményeiket, igazából a kezelések segítségével az önmagukhoz és a környezethez való viszonyuk változik meg. Egyszer csak elkezdik másképp nézni a világot, a saját életüket, feladataikat, céljaikat, s az őket körülvevő embereket. Azonban mindez csak akkor történhet meg, ha egy belső igénye van a gyógyulni vágyónak arra, hogy újra jól legyen, újra Egységben legyen. A ma embere ebben a túlhajszolt világban sokféleképpen kér segítséget. A stressz, a mindennapi kihívások, elvárások a testet károsítják. Ezért nagyobb részt, még mindig a fizikai tünetek azok, melyek hozzám sodorják a klienseket. „Fáj a hátam, fáj a vállam, jaj itt ropog a csontom, hoppá itt totál foltos a bőröm, szédülök”, … stb. Általában az ember azt veszi észre, ami már fáj a testén, s egy gyors csodát és megkönnyebbülést várva eljut hozzám egy masszázsra. Esetek többségében itt is ragad, mert érzi, hogy a rendszeres masszázsterápia segít rajta fizikailag, szűnnek a fizikai tünetei, erősödik az immunrendszere, s a tudatosabbak észreveszik azt is, hogy sokkal energikusabbá válnak, és könnyebben élik meg a mindennapok kihívásait, feladatait. S vannak azok a vendégek, akik érzik, hogy valamiben elakadt az életük, csak azt tudják, hogy valami nem jól működik bennük, s ilyenkor kérnek arra, hogy segítsek rátalálni a válaszokra.

Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

Azt, amikor a vendégeim fénylő szemekkel, mosolyogva és megkönnyebbülve lépnek ki az ajtómon. Amikor azt látom rajtuk, hogy megértettek valamit a nagy Egészből, akár egy jó nagy sírás árán. Vagy mikor csak azt látom, hogy már nem olyan görbén lépdel, mint a kezelés előtt. Minden egyes kezelés egy siker a számomra, amikor látom, hogy az általam adott lehetőséggel képesek élni az emberek. Ha pedig igazán mélyen magamba nézek, a legnagyobb sikerem az, hogy mára egy komplex rendszerré összeállt bennem az elmúlt 15 évben összeszedett tudás, s ezt képes vagyok a legtöbb ember számára érthetővé és befogadhatóvá tenni, mindenkinek a saját nyelvére lefordítva, s így érhetjük el a közös sikert, a gyógyulást. S szintén nagy sikerként és büszkeségként könyvelem el azt, hogy immár 7 éve oktathatom, mindazt, amit tanultam, tapasztaltam, s mára körülbelül 1000 tanítványom van az ország és a világ különböző pontjain, akiknek igyekeztem átadni azt, hogy a masszázs nem csupán egy fizikai kezelés, hanem a szeretet átadásának egy csodás módja. S végül, de nem utolsó sorban az a legnagyobb siker a számomra, hogy a tapasztalások által én is gyógyulok folyamatosan! Az életemben megélt nehézségek, fájdalmak ellenére is képes vagyok Egységben lenni, még ha néha ez nehéz feladat is.

Ért-e valaha kudarc a munkád kapcsán?

Szerencsés vagyok, nagyon ritkán van olyan eset, amikor nincs gyógyulás, jobbulás a kliensnél.   S ezeket sem kudarcként élem meg ma már, mert tudom, hogy a gyógyulás egy nagyon összetett folyamat. Bizonyos esetekben felismerem, hogy nem én vagyok a megfelelő segítő a kliens számára, ilyenkor, mindig segítséget adok a továbblépésre. A nehezebben feldolgozható az, mikor a gyógyulás azért nem következik be, mert a kliens, még nem hozta meg azt a belső döntést, hogy igazán jobban akar lenni, s képes ezért tenni is, hanem még a csodát kívülről várja.

Szilvi_be

Neked hol fáj?

Van ars poétikád? Ha igen mi az és miért pont az?

Több is van – nevet. Az első legfontosabb, hogy a Szeretet mindenre gyógyír. Szerintem nincs olyan helyzet, mikor a szereteten keresztül ne lehetne megoldást találni, változást elérni. S itt nem a túlcsorgó szeretetre gondolok, hanem a feltétel nélküli, elfogadó szeretetre, ez néha nehéz feladat, de meg kell próbálni. A másik legfontosabb, ha változást szeretnél elérni, először Te változz! Egyszerűen ne kívülről várjuk a csodát, bennünk van a csoda, s mindenre itt a válasz bent, csak figyeljünk kicsit jobban önvalónkra!

Hogyan látod a vállalkozásod tíz év múlva?

Nehéz kérdés, mert nap, mint nap változik az ember élete. Én egy állandóan tervező ember vagyok, s valahogy mindig hamarabb látom meg a távlati célokat, mint az apró lépéseket, s képes vagyok nagyokat álmodni. S most azt álmodom, hogy 10 év múlva lesz egy saját gyógyító- és oktató központom, egy természetes közegben, ahol minden segítő a szeretetteljes érintésen alapuló terápiákkal támogatja az útját kereső, igazán gyógyulni vágyó és változtatni akaró embereket. S kívánom, hogy legyen sok ébredő lélek, aki képes és hajlandó változtatni a saját életén, s nem a külső csodákra vár, míg eljár felette az idő.