A kérdés egyáltalán nem költői, ráadásul nem is csak a testi bajokra, hanem a lelkiekre is kíváncsi, a kérdés feltevője. És hogy ki ő? Nem más, mint Sándor Szilvia, aki természetgyógyász, akupresszőr, masszázs- és lélekterapeuta. És ha mindez még nem lenne elég, akkor elárulom, hogy Szilvi még oktatja is a fentieket. Hogy van erre ideje, energiája? Ennek jártam utána. Szilvi engem is elvarázsolt, pedig még csak hozzám sem ért. Ám sok olyan érdekes, lélekemelő dolgot mondott, amit megszeretnék osztani az olvasókkal, ezért két cikk is született a válaszaiból. Íme az első rész, a jövő héten pedig olvashatjuk a folytatást.

Szilvi, vissza tudsz arra emlékezni, hogy mikor fogalmazódott meg benned az, hogy test és lélek gyógyítója akarsz lenni?

Természetesen igen élénken él bennem ez a pillanat, hiszen rengeteg dolgot változtatott meg azóta ez a döntés. A döntés csupán egy pillanat volt, de mégis az egész egy hosszú folyamat, egy átalakulás. Az iskoláim után évekig közgazdászként dolgoztam pesti cégeknél, alapítványoknál, lelkesen, de néha megfáradva az excel táblák és az elvárások hadától. Belül éreztem, hogy van valami olyan dolog, ami az én álmom, vágyam, utam, s tudtam, hogy eljön az ideje annak, hogy ezt meg is élhetem. A nagy változást édesapám betegsége és halála indította el bennem, és az életutamon. Itt érzetem először azt, hogy az egészségünket, az életünket saját kezünkbe kell venni, mert ez csakis a mi felelősségünk, s így nem válunk kiszolgáltatottá. Először a spiritualitás, az energiagyógyászat szólított meg, majd apránként kezdtem tanulni a természetgyógyászat különböző területeit, és a masszázsokat. Egy ideig a pénzügyi munka mellett kiegészítőként alkalmaztam a megszerzett tudást, de 2009-ben meghoztam a döntést, hogy már csak a saját utamon járok, s egy vállalkozás keretén belül elkezdtem Budapesten rendelni.

Szilvi

Sándor Szilvia

A masszázs – a mellett, hogy nagyon jól esik a fájó, a becsomósodott izmoknak – az érintésről is szól. Soha nem okozott ez neked problémát? Mégis csak egy másik ember testével kell dolgozni….

Oh, igen ezt sokan kérdezik – neveti el magát. Szerencsés vagyok, mert gyermekként végtelen mennyiségű szeretetteljes simogatást kaptam a szüleimtől, s ezt igyekszem átadni másoknak is. S mikor ott van a szeretet, az felülír mindent! Valami átkapcsol bennem, s nem a kliens testét látom, hanem az Embert, az egészet, a lelkével együtt. S ilyenkor nincs csúnya vagy szép ember, nincsenek szépséghibák, csak az Ember van, aki, ha kéri, segítenem kell a legjobb tudásom szerint.

Azt mondod a masszázs nem csak arról szól, hogy kibogozod a csomókat a vállunkban, lábunkban, hanem arról is, hogy a masszázs hatására mi, magunk is elindíthatjuk a saját öngyógyításunkat. Hogy is van ez?

Az emberi test egy csoda! Egyrészt telis tele van láthatatlan energiapályákkal, amiket Kínában, Indiában, a keleti gyógyászatban már 5-6000 évvel ezelőtt tudtak, ismertek és használtak. Akkoriban az orvosokat csak akkor fizették meg, ha egészséges maradt a császár, a katonák és a nép. Komplexen nézték az embert, nemcsak a tüneteket keresték és gyógyították, hanem az okokra is fényt derítettek, s azon keresztül gyógyítottak. Ezt a szemléletet képviselem én is, s ezeken a „láthatatlan” energiapályákon keresztül indítom el a test öngyógyító mechanizmusát. Ez minden embernél ott van, amit én különböző érintés terápiákkal, pontok nyomásával csak arra vagyok hivatott, hogy bekapcsoljak, a többi a kliens dolga és felelőssége, hogy mennyire képes élni a kinyitott lehetőséggel. Másrészt azt vallom, hogy minden fizikai tünet mögött valamilyen lelki blokk, negatív történés, fájdalom, düh, szomorúság lakozik. Ezek a negatív élmények betegítenek meg minket, s ha ezeket képesek vagyunk felismerni és hajlandóak vagyunk változtatni rajta, akkor jöhet csak az igazi gyógyulás. Ezekben a felismerésekben is segítek, az érintésen és a beszélgetéseken keresztül.

Szilvi_be

Lelkünk húrjai…

Ha jól tudom, a masszázs mellett lélekterápiával is foglalkozol. Mesélnél erről bővebben?

Szívesen, mert ez a szerelem! Csodálatos lehetőség az, hogy az emberek megnyílnak felém, beavatnak a problémáikba, életük nehézségeibe és örömeibe, s bizalommal vannak az irányomba. Minden ember más és más, s mindenkinek más út vezet a lelkéhez, és az igazi gyógyuláshoz, ez a nagy kihívás a számomra. Az általam ismert és használt lélekterápiák sokszínűek, esetenként a finom szeretetteljes érintésen keresztül kell valakin segítenem, mert csak így nyílik meg. Léteznek azok, akik beszélgetni szeretnek, ott a kérdések segítségével irányítom őket a cél felé. A lényeg, hogy meg kell találni azt a pontot, azokat az életbeli eseményeket, nehézségeket a gyógyulni vágyónál, ahol sérült, és amelyek lelki blokkok formájában korlátozzák a mindennapi életében. A test a lélektől elválaszthatatlan, egyik a másik nélkül nem teljes. Így nagyon fontos az emberi lélek harmóniája, hogy fizikailag is rendben legyünk. Ha újra visszaáll bennünk a test és a lélek harmóniája, akkor újra örömtelin éljük a mindennapokat.

Mennyire fogadják el, vagy be az emberek ezeket a kissé misztikusnak hangzó terápiákat?

Nagyon változó, attól függően, ki hol tart az életében és a saját lelki fejlődésének az útján. Van olyan vendégem, aki, nagyon szkeptikus és csakis a fizikai terápiákon keresztül lehet megszólítani. Azonban egyre többen nyitottak, s érzik, hogy változtatniuk kell az életükön, a szokásaikon, a környezetükön, csak még nem tudják hogyan és miként… ilyenkor szoktak eljönni hozzám egy kis segítségért. Itt van a nagy felelősség rajtam, hogy elsőre megtaláljam azt a terápiát, amivel a legjobban tud és képes azonosulni a kliens. Az elmúlt évek tapasztalata szerint, amikor már saját bőrükön érzik a változást a terápiák után, már nem gondolják azt, hogy ez valami misztikus varázslás vagy boszorkányság. Egyszerűen megérzik azt, hogy nem csak egy test vagyunk, hanem minden ember komplex egység, a test-lélek- és szellem egysége, s ha ezt minden szinten harmóniában tartjuk, akkor képesek leszünk újra meglátni igazi Önvalónkat, céljainkat, utunkat a jelenlegi életünkben.

Kedves olvasó! Ne feledje a jövő héten még többet megtudhat a terápiákról, s magáról Szilviről is. De, aki nagyon kíváncsi az bátran keresse fel Szilvi weboldalát.