Molnár Judit, (üzletfejlesztési vezető, programszervező) egy fergeteges előadást tartott arról, hogy női vezetőként milyen tapasztalatokat szerzett multi cégeknél és később ezeket hogyan alkalmazta a saját vállalkozásaiban. Hihetetlen elánnal és mindenki számára egyértelmű profizmussal beszélt. Nem sokkal az előadás után sikerült pár szót váltanom vele.

 Azt mondtad, három saját vállalkozásban is dolgozol. Melyek ezek?

2011 óta vállalkozom, akkor egy média és reklám ügynökséggel kezdtem. Ez volt az első cégem. Egy éve úgy éreztem, szeretnék egy olyan vállalkozást indítani, amit csak én találok ki és csak hozzám kötődik. Ez lett az „It’s YOUR world”. Igényes időtöltést szerettem volna/szeretnék nyújtani igényes embereknek. (Szerepel a programjaink között premier előtti filmnézés pezsgős vacsorával egybekötve, vagy színházi előadás, ami után lehet találkozni a színészekkel egy parti keretében,stb.) A harmadik cég, amiben befektető vagyok, az egy kézműves csokoládé bolt a XI. kerületben. Franchise rendszerben alakítottuk ki a boltot, vagyis be lehet csatlakozni partnerként.

molnárjudit-1

Molnár Judit

Az előadásodban említetted, hogy nők, édesanyák az alkalmazottaid. Én ezt nőtársaim nevében nagyon köszönöm, mert az a tapasztalatom, hogy kisgyermekes anyukákat a cégvezetők többsége nem szívesen foglalkoztat. Mitől gondolod te ezt másképpen?

Egy anya hihetetlen erőbedobással dolgozik, nagyon nagy húzóerő. Az idejével már otthon megtanult úgy gazdálkodni, hogy a munkában is nagyon hatékony legyen.

Tudom, hogy van egy kislányod, viszont nincs baby-sittered. Hogyan tudod megoldani, ha pl. tárgyalásra kell menned?

Szerencsés vagyok, mert a kislányom apukájára bármikor számíthatok és van néhány barátom is, akikre szintén.

Amikor belekezdtél valamibe, honnan tudtad, hogy működni fog?

Nem tudtam. Bíztam magamban. Az elején természetesen értek apróbb kudarcok. Fontos, hogy ilyenkor nem szabad megtorpanni, hanem menni kell előre, kitartani az elképzelésünk mellett.

Vezeto_be

“Egy anya hihetetlen erőbedobással dolgozik…”

Mit üzensz azoknak a nőknek, akik váltásban, netán saját cég alapításban gondolkodnak?

Azt, hogy igenis van élet a multi cégeken túl is, azt, hogy merjenek vállalkozni! Még egy fontos dolog: nagyon jó politikusnak kell lenni! Tudni kell, hogy kinek, mikor, hol és hogyan mondhat el az ember dolgokat.

Ez az a téma, ami megérne egy másik interjút is, talán hamarosan sort tudunk keríteni rá.

Köszönöm szépen a beszélgetést!