Az origami a mindennapjainkban sorozaton belül úgy gondoltam szót kell ejtenünk az Origami felhasználásáról a különböző családi eseményeken is. Gondolok itt elsősorban az esküvőkre, de születésnapokra, névnapokra, évfordulókra, gyerek zsúrokra is. Ebben a sorozatban ezekre az eseményekre kapsz ötleteket és megnézheted a már elkészült dekorációkat. A mai cikkben átfogóan egy kis körkép, majd a következő alkalmaktól kezdve kicsit bővebben sorba veszem az eseményeket.

Gyerekzsúr

Már óvodáskorban a  gyerekek szeretnék, ha a születésnapjukon nem csak a család köszöntené őket, hanem vendégül láthatnák a csoport társaikat, később az osztálytársaikat. Ilyenkor általában sok gyerek gyűlik össze és elkerülhetetlen, hogy a poharakat össze ne keverjék. Ezen segít ez a kis esernyő, amit pohárjelölésre lehet használni ilyen alkalmakkor.

Esküvő

Az esküvő egy Nagy nap az ember életében. Origami dekorációval még emlékezetesebbé tehetjük és az esküvő után a dekorációt el is ajándékozhatjuk a család tagjainak, így ők is sokáig fognak emlékezni a Nagy napra. Mint például ezen az esküvőn ahol kék-fehér volt a dekoráció, még a menyasszonyi csokor is.

Születésnap

18,30,50, 80 éves évfordulókra általában összegyűlik a család. Ez legtöbbször egy étteremben történik és ha szeretnéd egy kicsit még emlékezetesebbé tenné ezt a kerek évfordulót akkor nincs más dolgod mint egy ünnepi szalvétával széppé varázsolni az asztalt.Mint például ezen a képen ahol egy 70 éves Úr születésnapja volt aki szeretett hegyekben barangolni, hegyet mászni. A szalvéta hajtogatás is az origami egyik válfaja és rengeteg szalvéta van az egyszerűtől a bonyolultig.

Legközelebb a gyerekzsúrokról írok bővebben addig is látogass el a weboldalamra:

http://www.csillaorigamidekoracio.com/