Mindjárt vége az iskolának, kezdődik a nyári szünidő. A gyerekek örülnek, a szülők, nagyszülők pedig azon gondolkodnak ki, mikor lesz a gyerekekkel és mi legyen a program, milyen elfoglaltságot találjanak ki nekik! Szeretném felhívni a figyelmet az origamira, a papírhajtogatásra, ami nagyon jó időtöltés és mellette sok képességet is fejleszt.

Origami_be

Az origami egyik ága a 3d origami, amikor 1 elemet pontosan a leírás szerint kell meghajtani, de egyáltalán nem nehéz megtanulni. Aztán sokat kell belőle hajtani, hogy elkészülhessen belőle egy kis figura, kulcstartó stb…. Összehozza a gyerekeket, mert amikor együtt vannak közben hajtogatnak valamennyit és a végén közösen is csinálhatnak belőle valamit. Ehhez csak a fantáziájukra lesz szükség mert a klasszikus origamival ellentétben, ahol követni kell pontosan a leírást, itt csak az alapelemet kell pontosan meghajtani. Utána szabad képzelet alapján majdnem bármi elkészíthető.

Origami_be_1X

A következő oldalon megtalálhatjátok a 3d origami alapelem pontos hajtását képekkel illusztrálva: http://www.csillaorigamidekoracio.com/3d-origami-alapelem-hajtogatasa/

Origamizni mindenhol lehet. A fehér fénymásolópapírt ajánlom hozzá mert annak jó a vastagsága 80 mg. Lehet olyan papír is amire már írtak és eldobásra kerülne de hajtogatni kiváló. 10,5 x 6,5 ös méretre kell felvágni és már kezdődhet is a hajtogatás és egy kiváló egész nyári elfoglaltság.

Ha szeretné valaki, hogy segítsek a gyerekek  nyári hasznos elfoglaltságában itt bővebb információt talál: http://www.csillaorigamidekoracio.com/kezmuves-foglalkozas-origami-kedveloknek/

 

Jó hajtogatást a nyárra!

Mészáros Csilla