Jövő héten már  Anyák napja és ilyenkor mindenki szeretné meglepni az Édesanyját,  Nagymamáját egy kis virággal, figyelmességgel. Édesapáknak szeretnék javasolni egy  egyszerű és nagyon szép kis emléket, amit közösen a gyerekekkel elkészítve tényleg maradandó és kedves meglepetés lesz.

Origami_1

 Forrás:https://hu.pinterest.com/pin/564709240755627191/


Ez egy 3d origami technikával készült képkeret, aminek a hátoldalára rá lehet ragasztani egy fényképet vagy a gyerekek rajzolhatnak is és azt ragasztjuk rá. A tetejére egy kis akasztót teszünk és már kész is a maradandó Anyák napi meglepetés. Biztos vagyok benne, hogy minden Édesanya örül majd neki. Bátran állíthatom, mert én már kipróbáltam. A Lányom születésnapjára készítettük a gyerekekkel úgy hogy a keretet én hajtottam, mert ők még kicsik, de amit rajzoltak azt ragasztottam rá. Most is ott díszeleg a falon.

Most pedig jöjjön a segítség, hogyan kell elkészíteni: Ezen az oldalon megtaláljátok a 3d origami alapelemnek a hajtogatását: http://www.csillaorigamidekoracio.com/3d-origami-alapelem-hajtogatasa/    A képtől függő, hogy mennyit  kell hajtani  belőle. Egy 10×15-ös képhez kb. 30-40 db kell.

 Amikor készen vagyunk a hajtogatással egymásba csúsztatjuk az elemeket és egy kört vagy ovális formát készítünk. Hátoldalára ráragasztjuk a képet. A kép és a keret közé egy kis selyemszalagot vagy vastagabb fonalat ragasztunk, hogy fel lehessen akasztani és már kész is a kép. Ha valaki még szeretné, virágokkal ki lehet díszíteni, de így is csodaszép. A mellett, hogy ezek a kis képkeretek egyediek, kis ráfordítással megvalósíthatók. Ezzel a kis egyedi képkerettel a lakást is díszíthetjük.

 Mindig is szerettem volna a lakásunkba egy életfát készíteni, de amikor megszületett a második unokám megfogalmazódott bennem egy új ötlet. Egy üres falfelületre egy kopasz fát festettem. Elkészítettem a képkereteket és beletettem az unokáimról készült  születéskori és a születésnapi képeket. Így minden évben új képpel bővül az én életfám az unokáimról. Remélem ezzel az ötlettel sok Édesanyának, Nagymamának örömet fogtok szerezni!

Boldog Anyák napját kívánok az origami rózsáimmal minden Édesanyának!


www.csillaorigamidekoracio.com

CSILLA ORIGAMI DEKORÁCIÓ

www.csillaorigamidekoracio.com