2017.február 28.án Királyhelmecen, a Mailáth József múzeumba kiállításra került Antónia Kozakova szalvétagyűjteménye.

Antonia_5

 Antóniának sorrendben az már az ötödik kiállítása. Számára minden eddigi kiállítása szép és rendkívüli volt, mindegyiknek nagyon örült. Az összes más volt és mindegyikre örömmel emlékszik vissza, mert gyönyörűek voltak és nem is volt mindig könnyű létrehozni. Mégis ez a mostani kiállítás egy picit többet jelent Antóniának, és pedig azért, mert ez egy felújított, modern múzeumba található. A szalvéták – alkalmazkodva a múzeumhoz-, szintén modern stílusban lettek elhelyezve.

Tonka

Antónia szalvéta gyűjteménye jelenleg 86 740 daraból áll, de ez természetesen hétről hétre változik. Ennyi szalvétát lehetetlen egyszerre, egy helyen bemutatni, de amennyit csak lehet megmutat most a látogatóknak. A kiállításra került szalvéták elrendezése közel két hétig tartott, de Antónia nem bánja, hiszen az volt a célja, hogy szép, áttekinthető tárlat legyen, amely vonzza a látógatókat. Még csak pár napja, hogy a múzeum látogatók megtekinthetik a kiállítást, de már sokan voltak kíváncsiak rá. Antónia azt mondja ezzel a kiállítással ismét egy álma vált valóra, mert azt szeretné elérni, hogy megmutassa, ha az ember valamit nagyon akar, ha szívből csinálja és fel tudja mutatni azt, amit már elért, ne féljen, ossza meg másokkal is. Mert lehet, hogy ezzel motiválni tud másokat, elindítja őket egy úton, és ők is rátalálnak a csodára, az örömre, amire Ő.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 „Éppen húsz éve, hogy elkezdtem gyűjteni a szalvétákat. Remélem, hogy a Jó isten még sok erőt, egészséget add, és a családom is sokáig fog tudni támogatni a hobbimban. Hisz vannak még céljaim, amiket szeretnék még elérni. Mindent megteszek azért, hogy sikerüljön. Szalvéta gyűjtőnek lenni csodálatos dolog. Soha nem bántam meg, hogy elkezdtem. Hisz ép nekik, a szalvétáimnak köszönhetem azt, hogy megismertem sok csodálatos embert. Mert, ha nincsenek a szalvéták soha nem ismerem meg őket és ez bizonynagy kár lett volna.”


A KIÁLLITÁS MÁRCIUS.28ig. tekinthető meg

 Antónia szeretettel vár mindenkit!