A százévesek gyökere: Rhodiola rosea… avagy a hosszú, boldog élet titka Tibetből. A közhiedelem szerint teájának napi fogyasztása 100 éves életkor elérését teszi lehetővé. A Rhodiola rosea a kelet-európai és az ázsiai népek körében évezredek óta ismert. A népgyógyászatban előszeretettel használt növény!

Natur_be

Tibetben már 1200 évvel régebbről is vannak írásos feljegyzések az „aranygyökér” gyógyító hatásáról. Alkalmazták rossz hangulat, krónikus fáradtság ellen, a nagy magasságokban jelentkező hegyibeteg-ség ellenszereként és serkentőszerként a munkateljesítmény javítására is. A modern kor emberének azonban jóval inkább a stressz okozta tünetek enyhítése, az általános roboráló, antidepresszáns  hatása keltette fel érdeklődését. Mára a Rhodiola növénycsalád közel kétszáz fajtáját sikerült azonosítani, de csak a Rhodiola rosea tartalmazza a rosavint és a vele rokonságban álló fitovegyületeket: a rosint, a rosarint a salidrosiddal együtt.

A múlt században tudományos igény-nyel vizsgálták a Rhodiola rosea kivonatát. Megfigyeléseik alapján a Rhodiola rosea hatóanyagai erősítik a szervezet ellenálló képességét a stresszreakciókat kiváltó fizikai, kémiai, biológiai hatásokkal szemben. Az utóbbi évek kutatási eredményei megerősítik a Rhodiola roseának az idegpályák ingerületátviteli képességére, a központi idegrendszerre és a keringési rendszerre gyakorolt pozitív hatását. Adaptogén hatásának köszönhetően fogyasztója másképp értékeli az élethelyzeteket.

Az egyik legjelentősebb szerepe ezért a stresszmoduláció, mert homeosztázist (egyensúlyállapotot) hoz létre a szervezetben. A Rhodiola rosea ezáltal javítja vagy visszaállítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását.

Natur_1_be
Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

Trendi Beauty kapszula 30 db

Ajánjuk:

– Szépség megtartása céljából,
– fiatalság fenntartásához,
– a bársonyos bőrért
– a szép hajért
– egészséges bőr és köröm megőrzésére
– immunrendszerünk erősítésére

Vásárold meg most a naturshopon!