Az egyesület alapvetően kulturális, közösségformáló céllal jött létre, céljai között szerepel közös önképző programok, előadások, táborok szervezése. Aktív részvétel az egyesület működési körébe tartozó önkormányzati, illetve regionális döntések előkészítésében. Rendszeres kapcsolattartás a helyi, regionális alkalmanként az országos médiával, együttműködés más egyesületekkel és intézményekkel.

Az egyesület háromlábon áll: Alkotónők Klub, SK.Színkör, Alkotónők magazin. A Klub értékközpontú ismeretet nyújt a lakosságnak, elsősorban a helyi hölgyek, urak tudását, ismeretét véve alapul, illetve a helyi szerzők és előadók közreműködését veszi igénybe, így létrejöhet egy értékteremtő, értékeket megőrző, egymást támogató közösség. Az SK.Színkör, mint azt a neve is mutatja saját kezűleg végez el minden feladatot. Ez azt jelenti, hogy mind a díszlet, mind a jelmez, mind maga az előadott színdarab a tagok szellemi terméke. Ez az egyedi művészeti és szervezési forma biztosítja, hogy a régióban – sőt akár országos szinten is – egyedülálló produkcióval szórakoztatjuk a nagyérdeműt. Évente több előadást is tartunk a tabi Zichy Mihály Művelődési Központban, szabadtéren, illetve a környező települések művelődési központjaiban, faluházaiban.
A magazin olyan alkotó hölgyeket és urakat mutat be, akik máshol nem, vagy csak kevés lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Ugyanakkor oldalainkon megtalálható számos az alkotókat érintő program, beszámoló. Nem titkolt célunk, hogy példát mutassunk a sikerre, tudatosítani kívánjuk a nőkkel, – dolgozzanak az élet bármely területén -, hogy a siker mindenkinek osztályrésze, „csak” tenni kell érte.

Egyesületünk minden tagja, jelenleg 18 fő támogatja a fenti célok elérését. Mellettük a város és annak vezetősége, illetve a helyi civil szervezetek, valamint a helyi Könyvtár és Művelődési Központ is támogatóink között szerepel. A jövőben szeretnénk bevonni az iskolákat és a helyi kis- és középvállalatokat is e célok megvalósításába.