Az SK. Színkör: – mint azt a neve is mutatja saját kezűleg végez el minden feladatot. Ez azt jelenti, hogy mind a díszlet, mind a jelmez, mind maga az előadott színdarab a tagok szellemi terméke. Ez az egyedi művészeti és szervezési forma biztosítja, hogy a régióban – sőt akár országos szinten is – egyedülálló produkcióval szórakoztatjuk a nagyérdeműt. Évente több előadást is tartunk a tabi Zichy Mihály Művelődési Központban, illetve másik helyszínünkön a Szabadság Parkban, ahol egy remek szabadtéri színpad áll a rendelkezésünkre. Valamint számos meghívásunk van a környező települések művelődési központjaiba, faluházaiba. Az előadások látogatottsága jellemzően száz és háromszáz fő között mozog, ami megerősít minket abban a meggyőződésünkben, hogy színkörnek van létjogosultsága.

A színkör 2018. óta működő (mindenkitől) független Somogy megyei társulat, a közösséget preferáló, a szavak erejével, a jelenkor problémáival, a valósággal foglalkozó, azt feldolgozó amatőr társulat.

A színkör célja, hogy szórakoztassa az embereket és egy-egy társadalmi probléma bemutatásával, kifigurázásával ráébressze a közösséget magára a problémára és esetleg utat mutasson annak megoldására.

Műsoraink

Nagyszínpad: Zokni – egyfelvonásos bohózat, Az eltűnt férjek – kétfelvonásos vígjáték, MaszKalanD – egyfelvonásos vígjáték, Carpe Diem – egy komoly darab az életről, illetve a Fületlen tetem krimivígjáték

Kamaraszínpad: PaSiráM és NőMérŐ – egyfelvonásos vígjátékok,  férfiakról férfiaknak, illetve nőkről nőknek és mindenki másnak. Valamint Orbán Erika és Czobor Éva irodalmi estje az: Anyám az álmok nem hazudnak…