KOS

Ahhoz semmi kétség sem férhet, hogy az uralkodó bolygód – Mars hatására hihetetlenül nagy kapacitással rendelkezel. Az év első felében a munkádra kell összpontosítanod, mert elégséges egy elsietett döntés, egy elhibázott lépés, és könnyen az utcán találhatod magad. Áprilisban a fegyelmezett, kemény munkát és türelmet igénylő elfoglaltságok lehetnek fókuszban, és csak lépésről-lépésre tudsz eljutni a céljaid eléréséig. Július hónap amolyan hirtelen döntések, vagy változások időszaka lehet, jobb, ha felkészülsz váratlan és kiszámíthatatlan dolgokra. A kiszámíthatatlanság arra jó, hogy próbára tegye a türelmedet. Augusztustól intenzívebben megkezdődik a nagy udvarlások időszaka, amely számos örömteli perceket tartogat majd. Olyannyira elvakíthat a szerelem érzése, hogy elmulasztod észrevenni, hogy valamelyik kedvesed túl komolyan gondolja! Végül ráébredhetsz arra, hogy olyan emberbe lettél szerelmes, akivel sem vele, sem nélküle nem tudsz élni. Augusztus elején attól lehetőséget adnak a csillagok arra, hogy valamilyen ingatlan ügyekbe belefogj! Anyagi helyzetedre összességében nem panaszkodhatsz az év folyamán, és az év végi bolygóátvonulások érdekes találkozásokat, sőt egy kellemes, felejthetetlen utazást is ígérnek.

BIKA

Az elmúlt hónapok sikersorozata, még ha nem is szakad meg, jobban előtérbe kerülnek idén az otthoni kötelességeid, gondjaid, és energiáid nagy részét a szüleidre kell valószínűleg fordítanod. Több felelősségvállalást akaszthat a nyakadba idén a sors. Hivatásodban ambícióid kissé elérhetetlennek tűnnek, de lesz elég türelmed és kitartásod a célod eléréséig. Merész ötleteid támadnak a vállalkozásoddal kapcsolatosan, csak ne vágj bele a nyári szabadságok idején, hanem inkább közvetlenül előtte, vagy miután lefut a nyári szezon. Míg márciusban jobban meg kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, májusban már nagyobb fellendülés mutatkozik az anyagiak területén. Augusztusban pénzügyi gondjaid támadhatnak, de még jogi viták is keseríthetik az életedet, ha idejében nem leszel előrelátó. Otthonfelújítás drága mulatság lenne, viszont nyáron kedvező ingatlan adás-vétel lehetősége is adódhat. Gyökeres változások várnak rád a szerelmi életedben is. Ez lehet új partner, de a tranzitok utalhatnak arra is, hogy régi kedveseddel sikerül rendezned, ill. felvenned a kapcsolatot. Nyár elején a szakmád területén nem csak a véletlenszerűségek játszanak a kezedre, hanem hatékonyabban tudsz érvényesülni abban az esetben is, ha már egész évben céltudatosan intézed az ügyeidet és megpróbálsz tanulni az eddigi hibáidból. közlekedésben! Októberben egy igen karizmatikus személy bukkanhat fel az életedben, akivel valószínűleg a Szilvesztert is tölteni fogod majd.

IKREK

Alighanem már hagyomány, hogy az év első napján szent fogadalmat teszel és elhatározod, hogy leszoksz a dohányzásról, vagy változtatsz az életmódodon. Legfontosabb, hogy az étkezési szokásaidat szigorúbb keretek közé szorítsd. Az újdonságokra való nyitottságod révén felszínre tudod hozni belső erőforrásaidat, így idén kisebb erőfeszítésekkel nagyobb eredményeket érhetsz el a szakmádban, és több olyan ember elismerését vívhatod ki, akiknek a véleményére sokat adsz és adtál mindig is. Ezzel együtt nehéz lesz szimpatizálnod valakivel, aki igen lekezelő volt mindig is veled, különösen, amikor pénzügyekről van szó. Ősz elején új felelősségi kört kaphatsz a munkahelyeden, amit igen megtisztelőnek, egyben fárasztónak is találsz. Mindent fogadj el, amit az élet kínál – jóval, rosszal, nehézségekkel együtt, ne akard saját akaratodat ráerőszakolni a sorsra. Aki idén ott fog hagyni, év vége felé újra felbukkan. Csak ne legyen túl késő, mert nyáron valaki úgy elcsavarhatja a fejedet, hogy már-már a függetlenségedet is képes lennél feladni. Ebben az évben plusz bevételi forrásokra is tehetsz szert, miközben teljesen más dolgot kerestél. Vigyázz, nehogy elmenj remek lehetőségek mellett csupán azért, mert váratlanul jönnek. Képességeidet tovább csiszolhatod egy tanfolyamon, így hamarosan szakértője lehetsz egy olyan területnek, mely akár új irányba terelheti a karrieredet, vagy az üzleti vállalkozásodat.

RÁK

Az év eleje hivatás terén tartogat néhány erőpróbát, amikor is rájöhetsz, hogy szinte senkire nem számíthatsz. Szerelem terén nagyobb problémát okozhat, amikor majd Valentin nap környékén kiderül, hogy egyszerre több ember fejét is elcsavartad. Ha már házasságban élsz, akkor a kapcsolatod megújulását remélheted a tavaszi bolygók átvonulásoktól. Nyár viszont meglepő fordulatokat tartogat a szerelem terén, amikor csak az erős szálak menthetnek meg a kapcsolatod összeomlásától és a szakítástól. Jól tennéd, ha összeszednéd magad és erőt vennél magadon, mert az álmaidhoz szinte napról-napra közelebb kerülhetsz! Akaraterődnek meglesz az eredménye! Ősz környékén bármennyire is megvagy győződve arról, hogy egy energiavámpír áldozata lettél, elég, ha több C és E vitamin pótlásáról gondoskodsz. Nyári szezonban vigyázz magadra, mert számos balesetveszély fenyeget. Legyél óvatos háztartási eszközökkel is és a vezetéssel is. Mindenképp kerüld a magas, veszélyes helyeket is. Ősszel hosszabb utazást tervezhetsz. Ha a családod, vagy a barátaid nem képesek követni a kalandvágyaidat, ne bosszankodj, mert útközben megismerkedsz valakivel, aki nem kis mértékben megváltoztatja a közeljövődet! Év végén számíthatsz arra, hogy a két ünnep közötti szabadságodat nem tudod kivenni, de ne búsulj, mert január elején kipihenheted az ünnepek és a túlórázások fáradalmait!

OROSZLÁN

Már januárban kellemetlen meglepetések érhetnek a munkahelyeden, vagy minimum a kollégáid közül valaki nagy nyomást próbál rád gyakorolni. Könnyen meglehet, hogy valaki pályázik a helyedre és valamelyik kollégád időzített bombákkal próbálja romba dönteni eddigi karrieredet és pozíciódat. Szerelem terén mindig is elkényeztetett az élet, mindig is könnyen meghódítottál, akit csak akartál. Idén viszont veszélybe kerülhet az eddig stabil kapcsolatod is – talán pont a magabiztosságod miatt. Mivel nehezen viseled a kudarcot, idejében egy kis önelemzésre lenne szükséged. Az önelemzésen kívül idén jobban előtérbe kerülnek a magánügyeid és a családhoz, szülőkhöz fűződő kapcsolataid, amelyeket illene gatyába ráznod. Karriereddel kapcsolatosan akkor leszel sikeres, ha átdolgozod a munkamódszereidet és a kollégákhoz való viszonyulásodat. Egészség: leginkább a szív-, és érrendszeri betegségeknek vannak kitéve az Oroszlán szülöttek, különösen azok, akik keveset mozognak. Bármilyen egészségügyi rendellenességeket tapasztal az év során, semmiképp ne kezdjél bele öngyógyításba, mert a mellékhatások-, és a helytelen gyógyítás miatt nyaralás idején akár kórházba is kerülhetsz. Ha magányosan töltöd a nyarat, akkor a Vénusz olyan új szerelemmel is megajándékozhat, hogy majd Szilveszterkor nem tudod majd, kinek az oldalán köszöntsd az Új Évet!

SZŰZ

Tavasszal lerakhatod eddigi fáradozásodnak és további terveidnek szilárd alapját, de a továbbképzéshez azonban bővítened kell a szakmai ismereteidet. Pénzügyekben idén sokkal nagyobb szükséged lesz az egyébként is gyanakvó és bizalmatlan természetedre. Leginkább a közös pénzügyi ügyletektől óvakodj és a túl jónak tűnő ajánlatoktól. Nyár eleje kedvez az utazásoknak, a nyaralásnak, ekkor még számos kedvező lehetőségek közül választhatsz. Igyekezz az egész családod kedvében járni, ne csak a saját kényelmedre gondolj. Ha kicsit jobban odafigyelsz a belső megérzéseidre is, akkor jó ötleted támad egy ügy megoldásában. Komoly nézeteltérésbe keveredhetsz a szomszédoddal, teljesen különböző elképzeléseitek miatt nehezen tudtok zöldágra vergődni. Anyagilag ősszel kissé szűkös helyzetbe kerülhetsz, de ez jó lecke lesz azért, hogy a jövőben okosabban kezeld a pénzügyeidet. Váratlan kiadások is felmerülhetnek többször az év folyamán, melyek miatt jobban vissza kell fognod magad és néhány hétig csak nélkülözhetetlen dolgokra költhetsz. Vigyázz, mit kívánsz az év végén, mert a sors a szavadon fog!

MÉRLEG

Ha munkát keresel, ha nem, rögtön az év eleje olyan új lehetőséggel kezdődhet, amivel még talán nem is foglalkoztál. Ragyogóak a kilátásaid akkor is, ha ebből a hónap első napjaiban nem érzékelsz sokat. Munkahelyeden akkor tudsz a legjobban érvényesülni, ha a saját tapasztalataidra támaszkodsz. Szívügyeid terén egy hosszabb, bizonytalansággal teli időszak után visszanyerheted a jövőbe és a szerelmedbe vetett bizalmadat. Szexuális életed jelentős fellendülésen mehet keresztül, ha végre képes leszel elfogadni azt a tényt, hogy a szerelem sohasem kiszámítható. Április második felében váratlan szituációk és vészhelyzetek üthetik fel a fejüket a szerelmi életedben, esetleg a családi életedben, akár a szüleid körül is. Június közepén szerelmi életedbe jöhetnek új izgalmak. Bőven adódik alkalmad arra, hogy beleharapj egy tiltott gyümölcsbe. Ha párkapcsolatban élsz, bármennyire is nagy a kísértés, remélhetőleg ura leszel az ösztöneidnek, ha a mostani kapcsolatod a fontosabb. December elején egy titkos pénzforráshoz juthatsz, de ne igyál előre a medve bőrére, mert az összegre karácsonykor szükséged lesz. Számos anyagi szűkölködéssel szembesülhetsz annak következtében, ha az utóbbi időben nem kezelted felelősségteljesen a kötelezettségeidet.

SKORPIÓ

Hivatásodban az antipátia lehet erős hatással a munkád minőségére rögtön az év elején. Néhány (romantikus) tavaszi „üzleti tárgyalásaidat” valószínűleg alá kell támasztanod hiteles magyarázattal. Egyéb kellemetlen incidens is megzavarhatja a családi békédet, ezért soha ne feledd, hogy a nehézségek az igazi próbakövei a házasságnak. Nyáron kicsit szorulhat a hurok a nyakad körül, persze már rég nem a szerelmi életedre utalva! De ne feledd, hogy a szorult helyzetekben jönnek a legjobb ötletek. Szánj több időt a pihenésre és a lazításra, mert ha túl nagy tempót diktálsz magadnak, a végén az egészséged látja kárát! Ősszel az elképzeléseid ellentétbe kerülhetnek a családod elképzeléseivel. Év vége felé ismét jelentkezhetnek az otthonoddal kapcsolatos gondjaid is, de most még a szerencsés véletlenek, s még inkább segítőkész ismerőseid is a megoldáson dolgoznak. Év végén olyan szerencsés és kedvező fordulat várható az életedben, amely megnyitja az utat a karriered előtt. Ne feledd azonban számon tartani a kötelezettségeidet, mert egy apró késedelem fejében is jelentős kamatot számolhatnak fel.

NYILAS

Már rögtön az éve elején úgy érzed, hogy kezdenek összecsapni a hullámok a fejed felett. A kialakult helyzetért nem a bolygók tehetnek, hanem nem kellett volna az erődön felül elkötelezettséget vállalnod másokért. Tavasszal viszont nem túl jó eredményt ígérnek a tanulmányaid, éppen ezért nem szabad túlságosan mindig a szerencsére bíznod magad, hanem tenned is kell magadért, ha szeretnél jutni valamire, és főleg, ha szeretnél lépést is tartani a kollégáiddal. A túlfeszített kezdet után végül szilárdan megalapozhatod a jövődet. A házastársadhoz fűződő kapcsolatodat az anyagi nehézségeken kívül a rosszindulatú szomszédok, vagy barátok közül valaki, vagy a balszerencsés véletlenek sorozata ronthatják. Érdemes elgondolkodnod azon, milyen veszteséggel járhat az, ha valamit elveszítesz, vagy feladsz. Lehetőleg ne tedd kockára a vagyonodat, mert gyökeresen irányt válthat az életed egyenesen valamelyik híd alá! Nyár folyamán változás köszönthet be az életedbe egy nem várt pillanatban. Örülni is fogsz neki, mert már talán kicsit unatkoztál a megszokott környezetedben. Nyár végén-ősz, elején, ha képes leszel lépést tartani az üzleti szféra forgatagával, nagy sikereket érhetsz el. Addig is takaríts meg annyi pénzt, amennyit tudsz.

BAK

Az év eleje érzékennyé tehet a környezetedben zajló változásokra is, így aztán hajlamos lehetsz arra, hogy a túlterhelés hátrányosan befolyásolja majd a munkádat és az eredményeidet. Sikeresen birkózhatsz meg azokkal a szakmai, esetleg anyagi gondokkal, amelyekkel korábban hiába küszködtél. Ha egyedül élsz, és fel szeretnéd adni a magányt, akkor mindenképp fogadd el barátaid meghívását egy közös nyaralásra, vagy ha mást nem, év végére ajándékozd meg magad egy külföldi utazással. Munkával kapcsolatosan az év folyamán többször kiéleződhetnek a szakmai ellentétek és leginkább mások miatt nem tudsz előbbre jutni a feladatok megoldásában. Legjobb, ha csak akkor lépsz a felszínre, amikor mások elfáradtak, vagy feladták a probléma megoldására a keresgélést. Ha ezt megfogadod és tudod is tartani, akkor föléjük tudsz kerekedni és azt tapasztalhatod, hogy azok, akik a helyedre pályáztak, sorban vereséget szenvednek és mögötted maradnak. Az anyagi gondjaidat leginkább Bika jegyű szülöttekkel tudod megoldani. A sok hús fogyasztása bőrjelenségekkel járhat! Év vége felé a kisebb akadályok ellenére jó tempóban tudsz dolgozni. Egyik kollégád meglepően pozitívan áll hozzád. Keresd az illető társaságát, mert életre kialakuló barátság is kialakulhat köztetek!

VÍZÖNTŐ

Már az első két havi bolygóállás megrendítheti a szilárdnak hitt kapcsolataidat és ebben az időszakban váratlanul akadályokat gördít az élet közétek, ami nem véletlen. Vannak ugyanis olyan barátnak hitt ismerőseid, akikben nem bízhatsz meg, és a sors pont az akadályokkal segít, hogy kizárd őket az életedből. Jóformán csak bizakodó körülmények és esélyek mutatkoznak. Pénzügyi helyzetedről tárgyalj diszkréten, és kerüld a mindenféle kisebb kockázatokat is, mert nem lesz módod pótolni a veszteségeket. Ha tavasszal netán természetgyógyászat felé fordulsz a panaszaiddal, előbb kérj szakvéleményt. Augusztusban a váratlan, előre be nem jelentett vendégeknek ne nyiss ajtót, vagy csak egyszerűen számodra egy kellemetlen kolléga, vagy vendég odaszokik a családi fészkedbe! Augusztus végén megeshet, hogy megpróbál valaki egy jobbnak látszó pozíciót, ill. munkalehetőséget felajánlani, de közel sem biztos, hogy váltanod kellene. Fennáll ugyanis annak a veszélye, hogy a vesztedbe futhatsz, vagy csak ki akar valaki használni. A munkád az év során sokkal több kitartást és elkötelezettséget követel, de még olyan tanulmányokba is belekezdhetsz, amelyek már régóta foglalkoztatnak.

HALAK

Rögtön az év elején fennáll annak a veszélye, hogy valaki anyagi szempontból félrevezet, ill. becsap. Már nem először fordulhat elő, hogy olyan munkát elvállalhatsz az év során, amelynek a bérét csak jóval később kapod meg. Március közepén valószínűleg új aspektusból kell szemügyre venned pályafutásod további sorsát. Hasznodra válhat, ha idejében észreveszed a különböző útvesztőket. A hónap hátralevő részében több erőfeszítést kell tenned ahhoz, hogy fenntartsd eddigi színvonaladat. A párkapcsolatodban kedvező változást hoz a nyitottság. A kedvesedhez fűződő kapcsolatod bensőségesebbé válhat, viszont ugyanez nem mondható el a barátságaidról. akiknél egyértelmű jelét látod, hogy csak a számító szándék, vagy csak a látszat köt hozzád, azokat érdemes lenne leépítened és távol tartanod magadtól. Év végén, anyagi helyzeteden csak a vásárlási rohamaid ronthatnak a legjobban. Boldogsághormonjaidat ideig-óráig táncterápiával is pótolhatod, de nem kell karácsonyig várnod a beteljesülésre. Júliusban, augusztusban és ősszel úgy készülj, hogy döntő fordulat következhet be a szerelmi életedben. Munkád révén is bontakozhat ki egy romantikus kapcsolat, akitől megkaphatod mindazt, amit eddig mindig is titkon reméltél. A pénzkezeléssel kapcsolatosan változtatnod kell az eddigi szokásaidon. A látszatmegoldásoknak is véget kell idén venned!