A nagyszabású vidéki programjairól már jól ismert Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat idén az agráriumot, a vidéki értékeket bemutató és népszerűsítő helyszínnel vesz részt 2021. augusztus 11-15. között a Velencei-tónál megrendezésre kerülő EFOTT Fesztiválon.

A „Hungarikum falu & Muzsika szigete” nevű helyszín minden nap érdekes előadásokkal, bemutatókkal, az esti időszakban pedig táncházzal, népzenei programokkal és olyan nagyszerű népzenei együttesekkel várja a látogatókat, mint a Tarsoly, vagy a Zora Zenekar. Gulyás Ferenc, a Republik és a Nox együttesek tagja, hangszerbemutatót tart, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a magyar népzene klasszikus hangszereivel, és természetesen ki is próbálhatják azokat.

A színes programokkal a fesztiválon résztvevő fiatalokat szeretnék megszólítani. A zenei programok mellett lehetőség nyílik majd számukra belekóstolni a vidék ízeibe, hiszen a szervezők bor, pálinka, méz, sajt, gyümölcs, sőt az Agrárminisztériumnak köszönhetően, a Húsgalamb Programban szereplő Görbeházi Galamb Tenyészcentrum prémium termékeiből kóstoltatót tart az érdeklődők számára.

A helyszín fellépői között szerepel Varga Viktor, aki nemrég bekövetkezett balesete után az első nagyszabású zenekaros koncertjét adja szombaton, sokak örömére. A pénteki napon megérkezik a Muzsika szigetére a ZENEEXPRESSZ. Az egész estés koncertsorozat házigazdája Fásy Ádám, aki művésztársaival, többek között Kökény Attilával, Tóth Andival, a Cozombolis Trióval, Takács Nikolassal, valamint Bebével hatalmas partyra készülnek. Csepregi Éva és Fásy Ádám koncertje után az este már dj Spigiboyé lesz, aki kifulladásig játssza majd örökzöld slágereit.

A szervezők a vidéki életet megidéző ügyességi játékokkal, rodeó bikával, versenyekkel és nyereményekkel is készülnek. A vetélkedő házigazdája Szőke András, színművész lesz, aki humorával és közvetlenségével minden rendezvényen belopja magát a résztvevők szívébe.

A helyszínen tucatnyi faházban kitűnő borászatok várják a látogatókat, ahol a jó bort még zamatosabbá teszi majd a helyben készült emu, strucc, valamint szürkemarha burger, a kürtöskalács, a kézműves sajt vagy egy finom tojásrántotta és kenyérlángos.

Kössük össze a vidéki élet szépségeit és ízeit a szórakozással, ismerjük meg még jobban hazánk értékeit és kincseit! Kapcsolódjunk ki együtt a Hungarikum falu & Muzsika szigetén, az EFOTT-on!

Az EFOTT programjai az alábbi oldalon érhetőek el:

https://efott.hu/programok/