Hazánk legnagyobb férfiközössége, a Férfiak Klubja idén először osztotta ki Gránit Oroszlán Példakép Díjait. A győztesek Apa, Mester, Férfi pedagógus és Közéleti példakép kategóriában gálaünnepségen vehették át az elismeréseket.

A budapesti Duna Palotában tartott pénteki gálaünnepségen jelen volt az esemény fővédnöke, Novák Katalin EMMI, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamennyi kategória három döntőse, az öttagú zsűri, a média képviselői, illetve a 200 fős érdeklődő közönség. Az októberi három hetes jelölési időszakban beérkezett több, mint 150 ajánlásból öttagú zsűri választotta ki a döntősöket és a nyerteseket. A zsűrit idén Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, Kriston Andrea oktató, a Kriston Intimtorna módszer létrehozója, oktatója, Kapuvári Gábor újságíró, televíziós szerkesztő-műsorvezető, tanár, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, jogász és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója alkotta.

Férfi_be_1

Az Apa kategória döntőjébe az 55 éves Földváry István, hét gyermek édesapja, 2 unoka boldog nagypapája, a 45 éves Mónus Gyula András, csomádi vállalkozó, vitorlázó, három gyermek édesapja és a 40 éves Imre Zsolt jutottak be. A győztesnek járó díjat Imre Zsolt pomázi vállalkozó, hat gyermek édesapja vihette haza. Zsolt 19 éves korában vette át szüleitől 140 barackfa művelését, majd ahogy rákapott az “ízére”, tovább bővítette a területét. Mára nyolc hektáros a birtoka és családi vállalkozásban lekvárokat, szörpöket, pálinkát készít. Hat fiúgyermeke közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak. Zsolt a munkája mellett nagy sportember is, szívesen örökíti tovább a felnövekvő generáció számára a munka és a sport szeretetét.

Férfi pedagógus kategória döntőjébe Balatoni József, a budapesti XV. kerületi Kontyfa Általános Iskola, Szakiskola és Középiskola pedagógusa, a Felelős Szülők Iskolájának szakértője, az 55 éves Bécser Róbert, a Szentendrei Ferences Gimnázium tanára, iskolaigazgatója, illetve a nyertes Nagy László, aki a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára. Tizenöt éve áll a katedrán és mozgóképkultúrát, médiaismeretet, vizuális kultúrát, művészettörténetet és tánctörténetet tanít. Mellette osztályfőnök, hátrányos helyzetű diákok mentora, média- és rajzszakos egyetemi szakvezető. Előszeretettel szervez fotókiállításokat, tehetségápoló nyári, illetve háromdimenziós animációs szakköröket. Tevékenységét számos díj és kitüntetés méltatta már, 2017-ben megkapta a Pedagógus Oscar-díjat.

A Mester kategóriában idén a döntőbe jutott Békássy Csaba 5. danos Taekwon-do Mester, személyi edző, ITF Szövetségi Kapitány, a Zen Power Sport Klub alapítója, Pénzes Ottó mátészalkai történelem tanár, a Képes Géza Általános Iskola tanára, helytörténész, a Mátészalkai Művészetbarát Egyesület elnöke, valamint Rostás Árpád restaurátor, asztalos. A nyertesnek járó nagyobb üveg-gránit szobrocskát Rostás Árpád vehette át, aki a Magyar Örökség- és Pro Architectura- díjas restaurátor és vándorasztalos. Az országház faburkolata, a versailles-i kastély parkettája, konzolasztala és tükre, a Louvre ablaka, csak néhány abból az ezer munkából, amin szintén dolgozott. Jelenleg Rómában, a Vatikánban vár rá egy restaurátori megbízás.  A Somogyvári Széchenyi kastély lépcsőházát az ott élő állami gondozott és sérült gyermekek bevonásával restaurálta, mely munkának várhatóan még lesz folytatása. Ezért a munkáért Nívó díjat kapott a Rostás Árpád Katedrális Alapítvány.

Férfi_be_2

közéleti kategória hármasát idén Horváth József 29 biológus, molekuláris genetikus, az 57 éves Kassai Lajos magyar íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat sportág megteremtője és a nyertes, Imre Géza párbajtőröző alkotta. A 45 éves, olimpiai ezüst és bronzérmes, világ és Európa-bajnok párbajtőröző, a Budapesti Honvéd sportigazgatója, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Magyar Vívó Szövetség elnökségi tagja.

A gála műsorvezetője Garami Gábor volt, a fellépők között pedig ott volt Palya Bea énekesnő, Kautzky Armand színművész, Piukovics Gábor (Duna Szimfonikusok), valamint a DRUMS ütőegyüttes is.

A Férfiak Klubja 2013. óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfi és nő szövetségének megerősítése által társadalmi változást érjen el. Hazánk legnagyobb férfiközössége olyan változásért tesz, melynek célja a válások számának csökkenése, az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek továbbadása, egy egészséges közösség újrateremtése és az elkövetkező generációk élhetőbb életének megalapozása. A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet. A szervezet 16.000 ember bevonásával komoly társadalmi kutatásokat végzett, Facebook követőinek száma jelenleg meghaladja a 130.000-et. Az utóbbi év sikerei között könyvelheti el, hogy minden születendő gyermek apjához eljuttatja apákat motiváló, a férfiakat az apává válásban támogató kiadványát (90.000 példány), illetve, hogy országszerte és a határon túl is cselekvő Apa-Fia Köröket, Férfiak Klubja csoportokat, Apa-Fia Táborokat működtet. Alapítója, Bedő Imre közgazdász, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője.

Kedves hölgy olvasóink, ha kíváncsiak a Férfiak Klubjára ITT találhatnak bővebb információt róla.