Gyimesi Péter, SK. Színkör tag

Gyimesi Péter, SK. Színkör tag

Péter Erikával és néhány barátjával 2018 decemberében megalakította az Alkotónők Kulturális Egyesületet, amelyen belül létrejött az SK. Színkör. A színkör tagjai saját kezűleg végeznek el minden feladatot.

Először csak a hangjával tűnt fel A zokni című darabban. A Kossuth Rádió bemondójaként előre rögzített felvételen olvasta a híreket. Így adódott, hogy élete első színházi premierjét a nézőtéri karzaton ülhette végig.

Majd részvétele kibővült, így lett a darabban a Magyar Televízió bemondója, és már a világot jelentő deszkákon is kipróbálhatta magát. Ami azóta történt, az pedig már történelem. Új darabjaink mindegyikében színpadra állhatott, így játszhatta Fekete Péter bankigazgatót A tetem című bohózatban, illetve Dr. Simonics Dénes ügyvédet Az eltűnt férjek című komédiában. Szerencsére ez a lista egyre csak bővül.

Számára a színkör és a színpad a felszabadult örömöt, a remek társaságot, a mindennapok gondjaitól való elszakadást jelenti. Hiszen ez az SK. Színkör lényege: felhőtlen kikapcsolódást nyújtani a nézőknek úgy, hogy közben a tagok is jól érzik magukat.

Péter reméli, hogy következő előadások egyikén találkozhatunk, és Önöket is elvarázsolhatjuk egy este erejéig.

Szerepei

A Zokni
Rádió és TV bemondó – Egy hang és egy kép, amely mégis megelevenedik a színpadon

A Fületlen tetem
Fekete Péter bankigazgató – egy sármos fiatalember, aki nőül vesz egy már öregedő, ámde gazdag özvegyet

Eltűnt férjek
Dr. Simonics Dénes ügyvéd – bohém, szeretni való pasi, aki mindenkinek csapja a szelet, miközben a maga malmára hajtja a vizet