A szerelem az életünk egyik legszebb érzése, amely idővel szeretetté vagy elfogadássá alakul át. Ez az a témakör (és persze sokszor problémakör), amely minden embert érint. Nem véletlen, hogy annyi film és sorozat épül köré. Ám felmerül néhány kérdés: Lehet tanulni a szerelmet? Tényleg létezik, vagy illúzió csupán? Vicsápi Natália, önismereti tanító, a Nati Method alapítója megválaszolja a sokakat érdeklő kérdéseket.

A szeretet, a szerelem belőlünk fakad. A szeretet az élet, a kreativitás, a minden. A tudatosság útján lehetőségünk van még inkább kivirágoztatni az életünkben, és megtapasztalni a szerelem valódi mivoltát.

A szerelem lélektana

– Csak akkor tudunk szeretetet és szerelmet adni a másik embernek, ha bennünk is jelen van. Hogyan is szerethetnénk valakit, ha önmagunkat sem szeretjük? Hogyan is kapcsolódhatnánk lélekben a társunkhoz, ha önmagunkhoz nem akarunk, vagy nem tudunk? Olyan, mintha üres kosárból adnánk másoknak. Egyszerűen lehetetlen – kezdte Vicsápi Natália, a Nati Method alapítója, aki tovább részletezte: A szeretet önelfogadás és megengedés is. Itt kezdődik. Hiszen akkor tudnak igazán szeretni, ha megengedjük azt. Ha nem akadályozzuk folyton önmagunkat és a szerelmünket. Ha megéljük a szerelem aromáját, ha megleljük önmagunkban, és kinyilatkoztatjuk a világ felé, boldogság szegélyezi majd az utunkat.

– Miért vagyok ebben ilyen biztos? Azért, mert az energia körbejár, legyen az negatív vagy pozitív. Ugyanígy van a szeretettel is. Ha kedvesek vagyunk valakivel, ha szeretetteljes légkört teremtünk, energiát adunk át. Később ezt a másik fél talán továbbadja, hiszen jókedve szárnyalni fog. Így tehetjük egymás napját ragyogóvá. Végül pedig a szeretet vissza fog térni hozzánk. Amit adunk, azt kapjuk vissza akár egy csók, egy ölelés, egy kedves szó, egy bátorító mosoly vagy egy szívből jövő biztatás formájában. Szerintem ez a szerelem lélektana, a szeretet igaz csodája.

A szerelem pszichológiája a kapcsolatokban

– Azt látom a hivatásom során, hogy az emberek egy része ahelyett, hogy megélné a szerelem varázsát, falakat emel maga köré. Mert már túl sok volt a csalódás. Túl sokszor kellett szembesülnie azzal, hogy nem fogadják el. A kapcsolatoknak 3+1 verzióját különböztethetjük meg egymástól. Vannak, akik napi szinten harcolnak, míg végül eljutnak oda, hogy az egyik fél irányít, a másik a békesség kedvéért megadja magát. A másik verzió az, hogy a pár kifelé azt mutatja, hogy minden rendben van, de otthon, a négy fal között nem a szeretetet élik. A következő variáció, amikor valaki annyira megunta már a sok csalódást, hogy inkább egyedül él. A párok 90%-a csak elél egymás mellett. Nem élik a szerelmet, a szeretetet. A negyedik verzió a szerelem igaz, valódi megélése.

Lehet tanulni a szerelmet?

Vannak kapcsolatok, amelyeket a szerelem és a szeretet jellemez. A felek nem próbálják magukra erőltetni a tökéletesség látszatát, egyszerűen csak élik az életüket. A gondok és problémák közepette sem felejtik el, hogy ők mindig itt lesznek egymásnak. Történjék bármi. Szeretettel készülnek a holnapra, szenvedéllyel fekszenek le este, és hálával a szívükben élik meg a pillanatot.

Ők már tudják azt, amit még nagyon kevesen. Ez pedig nem más, mint: egységben élni az egyedüllét szépségével. Így lehet megélni a szerelmet. Tudni szeretni, elfogadni, örülni, hálásnak lenni, megélni önmagunkat és kapcsolódni a párunkhoz. Tudni elengedni, kreatívnak lenni. Tudni, hogy ki vagy egyedül, és ki vagy a szerelemben. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Hogyan lehet tanulni a szerelmet? Önismerettel!

Hogyan legyünk vonzóbbak a szerelemben?

– Szerintem a vonzóság egy olyan téma, amiről érdemes beszélni. A 21. század ugyanis némiképp eltorzította ezt a fogalmat. Nem az számít vonzónak, aki csak külsőleg ad magára. Manapság leginkább ezt lehet látni. Szép haj, szép köröm, szép ruha, szép minden, ám belül… Mi is van belül? Mit is teszünk bele a kapcsolatba a lélek szintjén? – teszi fel a kérdést a szakember.

– Az egészséges férfi és az egészséges női energia az igazán vonzó. Amikor a nő éli az erejét, kedves, támogató, nyitott, rugalmas, és persze amikor a férfi is megéli a stabilitást, biztonságérzetet teremt, óv, és véd. Ez az igazán vonzó.

Hogyan tudunk vonzóbbá válni férfiként vagy nőként, és behozni az életünkbe a szerelem pikantériáját, azt javaslom, a külsőségek helyett a szerelem érdekében induljunk el önmagunk felé, befelé!

A Nati Method teljes módszertana arra épül, hogy egy boldog és kiegyensúlyozott életet élhessünk nőként és férfiként egyaránt. Elérhetünk bármit, ami a szívünk vágya. Az emberek többsége még mindig kételkedik ebben, ám aki nem… aki beleáll a céljaiba, az mindig megvalósítja!